Wednesday, May 13, 2009

[ Man Utd ] - Asia Tour Ticket News

United are returning to Asia this summer for a pre-season tour of Malaysia, Indonesia, Korea and China.

For the dedicated Reds who are planning to follow the team to the Far East in July, here's the latest ticket news we have for the four games:


Malaysia XI v United
18 July 2009, Bukit Jalil Stadium, kick-off 10:30 BST

There will be a special pre-sale period of match tickets in selected Nike Concept and Al-Ikhsan sports stores in Malaysia from May 22-31. Fans who buy tickets during this pre-sale period will also be given free passes to watch United training.

Public sales begin on 1 June.  Match tickets are priced at RM 58 (GBP 11), RM 68 (GBP 13) and RM 98 (GBP 18), with limited VIP tickets at RM 308 (GBP 57) and student concessions at RM 28 (GBP 5).

Fans can buy tickets from Ticketpro’s 13 sales outlets across Malaysia, online atwww.ticketpro.com.my or by calling 03-7880 7999


Which Al-Ikhsan's stores yang terpilih itu? Alhamdulillah, nasib baik la tak terlepas info kali ni.. hehehhe.. aku tetiba teringat balik zman ketibaan Manchester United pada tahun 2001. Waktu tu aku masih lagi student UTM Skudai. Aku nekad utk gerak dari Johor ke Kuala Lumpur semata2 nak tgk diorg. Adakah tahun ini aku berpeluang ke Stadium Bukit Jalil utk sekali lagi? Tungguuuuuu... ( takut xsempat nk beli tiket je.. huhuhuhuhu )

2001, Man Utd membelasah Malaysia 6-0.. Hehehe.. bukan aku taknak sokong Malaysia, tapi da sah2 Man Utd pilihan pertama aku.. kalo Chelsea datang aritu, mmg la aku sokong Malaysia.. ( ye ke aku sokong? mcm aku xpeduli langsung je.. hahahhaha~)

Aku tak berapa nak ingat sape yg datang tapi keeper time tu Mr Botak a.k.a Barthez.. Abg Ole Gunnar aku ade.. Beckham ade.. ( dats why kazen aku sanggup temankn aku ), Giggsy, Butt, Jaap Stam, Scholes, Adik Bradik Neville dan time tu seingat aku ada Stricker dia yg baru tu.. alaa.. ape nama mamat tu... dia da pindah ke Real Madrid.. haaa... Nistelrooy.. time tu dia tgh tiptop ar nk dperkenalkn.. Aku g sana berdua je, dgn kazen aku si Anis.. Pengalaman kitorg ditinggalkan oleh Pakcik aku.. ( time tu, menyesal gilerk tak beli tiket VIP.. tensen! )

Gerak petang naik LRT tp LRT stop dkt stesen mana ntah.. So, kena menapak smp ke Bukit Jalil.. Aku ngn kazen aku nekad nk tumpang sesape yg kitorg leh tumpang, kebetulan bila kitorg mlintasi petronas, ada nmpk 1 bro tgh isi minyak, muka ala2 suci.. so, kitorg tegur ckp nk tumpang.. n jawapan dia, 'Apa kata awk berdua tny awek abg dlm kreta tu?'.. dgn muka slumber apam nye, kitorg pun tny.. sibaek awek dia Best.. dia bagi.. yeay~!

pastu.. da masuk stadium.. hati mcm berbunga.. 1st time aku nk tgk team fav aku bermain.. mmg game best.. tapi cam biasa ar.. ada mamat2 sengal yg bising2 bikin onar.. org lain wat donno je.. yg penting ku bahagia.. actually, kitorg tunggu pacik n aunty aku.. alih2 diorg call ckp, pacik dtg kejap je, pastu dia balek.. dia tgk dpn tv lg best.. hantu nye pacik.. tp, tetap sayang pacik aku, sbb dia sponser.. wakkakakkaaZ~

time blk plak, tpaksa la berebut2 sbb xde kete.. al maklumla.. student zaman dulu2.. mn de kete cam student skrg.. berebut2 student skrg bwk kete.. lalallalalal~ back to topik~! smp lrt cheras.. mmg da takde teksi.. so, kitorg mnapak la smp ke rumah pacik aku.. (time ni, famili aku msh lg di Tganu.. so wa tumpang umh pacik).. ada la dlm 3km kitorg mnapak tu.. da ar kul 12.00am++.. takut tu takut.. bukan takut hantu.. tapi takut org kaco.. akhirnya, kami selamat.. dan berbahagia.. 

Actually, sejak abang OLE aku takde.. aku rasa cam aku takde individu player yg aku ske.. Kira support Man Utd as a team la.. Tak kisah la.. sejak 1995 until now, hati aku masih menyokong Man Utd.. Go United~! 


p/s : Kak Ira, hadiah birthday tahun ni nak Tiket Man Utd yg harga 308 tu leh tak? ehehehhee.. share2 la dgn Abg Syed.. :D 

7 comments:

Ermalina said...

woohoo..
tlg bersorak utk aku ek? haha :P

~iyn~ said...

amboi2...
amek tiket rm58 tu jek la..yg belakang gol tu..hehe
eh...tp rase nye cam adiah beday tuk 5 tahun da bg ari tu..wat2 lupe ekkk... :D

aizuemi said...

kak ira
alaaaaaaaa.... 5 tahun?
camne leh up smp 5 tahun???????


erma
nk kena sorak utk ko? ko minat MU ke?

~iyn~ said...

die suh sorak tuk malaysia lor~

Ermalina said...

tak2 kak ira..
bersorak utk team yg menang hehe

Yong Zahura said...

haha~
aku ingat janji kata 5 tahun tak dpt hadiah besday tuh...
ooo, hang wat2 lupa ye?
I agree your honour~

aizuemi said...

hahhaha.. ape salahnya bagi jugak.. dengan ikhlasnya.. hehehhe..