Tuesday, December 21, 2010

[ Me ] - Ape Salah Babi?


Babi.. Babi.. Babi..
Haiwan ini dikategorikan sebagai haiwan yg kotor dan haram dimakan oleh umat ISLAM.
Tapi bg sesetengah org, BABI ni cam kata2 kesat yg dilemparkan utk maki hamun orang..
Ape Salah BABI?


Kenapa topik aku kali ni berkaitan dengan BABI?
Aku tertarik dgn isu "MEMBABI BUTA" dlm meeting kawan aku.. 


rajah di bawah adelah contoh salah sekor babi yang BUTA..



Perlukah aku berfikir soalan di bawah?

Adakah BABI yang BUTA berjalan sambil memegang tongkat spt gmbrajah di bawah..


* entry sengal  lagi.. maaf kawan².. tiada yg ilmiah utk dikongsikan *
enjoy!!!

13 comments:

peanut said...

tpaksa samak mata sbb dipaksa secara membabi buta utk tgk babi yang buta..;(

syusye said...

ha ha ha..
ari 2 sura tingin nk ckp babi...
last2 bkn ckp tp 2lis je la kat blog akak nie

azieda razak said...

hahaha... comey lukisan babi tu bertongkat... rasa cam tak pernah dengar lagi babi buta dan bertongkat..

Anisa Hang Tuah said...

tak pasal2 babi yg jadi mangsa percarutan & bahasa maki hamun

haishhh

Ermalina said...

skrg dah rajin melukis ek... huhuhuhu

aizuemi said...

peanut
hang samak mata hang lagu mana?

sura
ehehhee.. BABI ..

azie
nk lukis cepat2.. tu je hasilnye.. hehehe~ tapi hangpa paham tu babi sdg pegang tongkat kan?

anisa
tu arr.. malang nasib si babi ni..

erma
conteng2 ja nih..

chucky said...

suh babi tu elok2 jalan

afraliza said...

babi2..femes babi ni..babi tu mcm lepas operate mata..nak tggu masa utk buka jahitan..hah3..

Bunga said...

haha.klakar lah..babi bertongkat..tapi skunk owng maki ckp vavi..bajet sopan lah tu..-___-'

peanut said...

rahsia;
klue=cuci mata..:p

HaiRe said...

membabi buta adalah seperti org yg naik kereta perodua vavi terlanggar siput vavi, terlalu panik sehingga tercocok mata jadi buta...

http://haire-family.blogspot.com

shazmonaz said...

haha best topic ever..

aizuemi said...

afraliza: ahaks~ dlm proses pemulihan mata babi tu skrg..

bunga: tu la.. VAVI versi supan..

peanut: baek~

haire: tu punca babi tu buta ek..

shazmonaz: tq..layannnnn~