Thursday, February 26, 2009

Muhammad Adam

26/02/2009

Tahniah buat keluarga Kieran dan Kak Yang krn menimang cahaya mata yang pertama mereka. Alhamdulillah, sangat encem baby boy mereka weh, idung terpacak. Ape idaknye, ibu dan bapanya sama2 hidung terpacak.. Aku pegi mlawat dgn Kak Farry dan Kak Ira..


Baru je rasanya jmp Kak Yang on AM Krew vs Jawa Rangers aritu, tgk perut kecik je. tapi baby kua beratnye 3.5kg jugak.. uishhh.. beso budak2 skrg.. pasni aku nk tunggu Baby Ira plaks.. yeay~!



Saat paling ditunggu-tunggu, Kak Yang umumkan nama permata hati mereka, Muhammad Adam bin Mas Kieran. Dlm kepala aku, ingtkan si kieran nk hentam Muhammad Beckham, Muhammad Tevez.. upss.. sowi, aku gurau2 je.. ahaks~
Diharapkan sifat baik yang ada pada nama yang baik itu akan dimiliki oleh Adam. Semoga Adam akan menjadi anak yg soleh kepada Kieran dan Kak Yang. InsyaAllah.


Adam : Hi ibu, encem kan anak ibu?


Amcam? aku pandai kan dukung baby..
dukung je ar.. buat baby tak bleh lagi.. wakkakakak~


Atas permintaan, terpaksa buat sanggul kat kepala kak yang
wakakkaka.. jgn marah kak yang..


* Doakan semoga pasangan ini sentiasa bahagia sehingga ke akhir hayat *


Happy Birthday Yong!




26 / 02 / 1981 yang lalu... lebih kurang 28 tahun yg lepas la..

Lahirlah kakak sulong ku yg bernama
NUR ZAHURA HARRIS ABIDIN BINTI ZAINAL ABIDIN
dengan membawa berjuta2 kegembiraan buat ayah dan ummi..
( but waktu kecik2 kita ayah dan mama rite? )


so skrg.. ko da jadi mak budak.. tidak perlulah hadiah2 lagi
melainkan ucapan KASIH SAYANG daripada adik ko yg PALING COMEI nih..
ahaks~


Semoga ko jadi mak yg baek.. isteri yg taat dan solehah..
Semoga ko kurangkan aktiviti membebel ko.. wakakkakakakak~


* Sayang kat ko gilerk2 walaupun kita selalu gaduh waktu kanak2 ribena.. *
* bila nk maen kejar2 hempok2 pintu lagi weh??? *


Wednesday, February 25, 2009

Kursus Pengurusan Stres.. Stres Ke?



smua pakat tanya.. awat status YM aku DIAM LEBIH BAIK hari isnin dan selasa aritu..
awat tak baeknya.. aku tadak pun dpn PC.. baek hangpa diam ja 2 hari tu.. ahaks~


kursus yg aku sertai selama 2 hari ni adalah kursus terbaik yg pernah aku hadiri di UiTM ni.. honestly, suara lantang aku ingin mnyatakan kursus2 laen yg aku hadiri adalah teramat mengantuk dan memang tidak best.. tapi Pengurusan Stres Dalam Organisasi adalah kursus terbaik yg pernah aku hadiri~! sukses JPbSM sbb berjaya kali ini.


penceramah kali ini adalah penceramah luar iaitu Saudara Zukernain Wook daripada IMTEQ SOLUTION SDN BHD.. ( En Zul, sy da promotekan ni.. so, 25%... hahahhaa )

bukan senang aku nk promote tanpa bayaran ni, tapi inilah salah satu cara utk kita berkongsi perkara yg elok kan? sepanjang kelas ni, aku maro dan yana memang antara peserta yg perlu dipisahkan kerana sepanjang hari pertama, keje kitorg geeeelak je.. terlalu bnyk perkara yg disebut terkena batang idung, musti ar gelak tahap gaban terberanak.. dan segala ilmu yg dicurahkan sgt bermakna..


kali ini juga, kami lebih rapat dengan peserta2 laen.. aku tak pernah nk tegur2 org laen sgt dlm kursus2 sblum ni, tapi kali ni aku da kenal ngn orang... kihkihkih~



Jom Boling


Bai beria mengajak maen boling
setelah dikumpulkan peserta hanya 4 orang yg bermain

Bai dan husbandnya 1 team, aku dan kak emi 1 team
game pertama tak sempat nk capture gambar..
tapi yg penting, team aku dan kak emi menang..
Maro dan Fazil datang tapi tak maen..



gambar ni plak menunjukkan markah team kitorg
wa bikin rekod beb.. da lama wa tak dapat markah setinggi 179 ni..
seingat aku kalo ade pun waktu tu waktu zaman kegemilangan di UTM
waktu pemilihan utk mewakili team boling KTC

Nama Peserta :
B = Bai
F = FBI aka Husband Bai
E = Emilia
Z = Zue


Tag lagi?????????!!!!!


1. Anda rasa anda hot?
aku rasa hot tempered.. Lebih Hangat Daripada Biasa.. ahaks~


2. Upload gambar kegemaran anda.


3. Kenapa anda suka gambar ini?
aku ske tgk gigi aku tu. hahaha~ bajet aku lah insan tercomei waktu itu

4. Bila kali terakhir makan pizza?
pizza ek.. dkt IZZI AU2, dgn kak ira.. rasanya la..

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
tgh dgr lagu PATRI - JINBARA

6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?
tgh dgr lagu Jinbara ler.. ahaks~

7. Selain nama sendiri, anda suka dipanggil dgn panggilan apa?
kechik~


8. Tag lagi 6 orang :
1. yong
2. kak emi
3. erma
4. iejat
5. pejal
6. kak lin


//*Soalan seterusnya ada kaitan dengan orang-orang yang anda tag…

9. Sapa No 1 pd anda?
Mustilah kakak aku yang aku sayang~!
( yong.. buat ar tag ni lagi.. cakap ko sayang aku laks.. wakkakaka )

10. Orang nombor 3 ada hubungan dengan sesiapa?
hahaha.. dgn pacik bawak LRT.. tul tak kak esah?

11. Kata sesuatu berkenaan dengan orang nombor 5.
budak baek~! kan kan kan?

12. Bagaimana pulak dengan orang nombor 4?
senior aku dkt UTM, peminat FAFAU gaks dia ni.. terdiri drp seseorang yg aku trust..

13. Siapakah orang nombor 2?
kak emi = kakak aku jugak.. aku sayang dia~!!!

14. Bagi pesanan pada orang nombor 6?
kak lin.. kasi la adiah baby tight 1.. hahahhaha~ bleh arrr...


*sowi yek kawan2 yg ditag.. sebenarnya aku tag korang
sbb nk kene jawab soklan 9 - 14 tu,
korang malas jawab pun takpe.. Den tak kisah*


Sunday, February 22, 2009

I Love This Thing .. Tq Along...

Here are the rules:
1. Put your music on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS NO CHEATING!
4. Tag others.
5. Better masukkan lebih daripada 20 buah lagu untuk menjawab semua soalan di bawah
6. Try and have fun guys...


IF SOMEONE SAYS “IS THIS OKAY” YOU SAY?
Silly Lily - Bunkface
( huahuahua .. cam oke je jawab camtu... )


WHAT WOULD BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?
Permaisuri - Data
( wah wah.. ade ke? )


HOW DO YOU FEEL TODAY?
Cinta Yang Sempurna - 6th Sense + Noe Letto
( ehh.. hmmmm.... mungkin... betuullll... kottttt... )


WHAT IS YOUR MOTTO?
Takkan Menduakanmu - Coco
( hahahha.. aku da cakap aku SETIA... hidup playlist aku!!! )


WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
Tika dan Saat Ini - Medicine
( makk aii.. hidup aku utk tika dan saat ini je.. wakakkaka~ )


WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Tak Bisa Memilihmu - 6th Sense
( awat lak tak bleh pilih aku? tapi... mungkin kot.. sbb diorg da benci aku.. ahaks~ )


WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Tanpa Kekasihku - Agnes Monica
( takde la plaks.. next! )


WHAT IS 2+2?
Disampingmu - The Divine Master
( whut can we say about diz? )


WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Tercipta - Pardon Me
( tepat lagik.. MY BEST FRIEND telah tercipta )


WHAT DO YOU THINK OF A PERSON YOU LIKE?
Seribu Bintang - Alleycats
( Seribu bintang yg menyinari kehidupanku~ )


WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Make it mine - Jason Mraz
( smua aku nk jadikan milik aku... tapi bleh ke? )


WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
I Remember - Mocca
( seingat aku... aku nk jadi... arkitek.. tapi... dulu2 arrr...)


WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Bawa ku terbang - The Fabulous Cat
( makk aiii lagu... sangat best.. huahuahua~ )


WHAT WILL YOU DANCE AT YOUR WEDDING?
Helah - Sodo
( Muzik lagu ni best.. bleh bikin dancing2.. layannn )


WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Terlanjur Cinta - Rossa + Pasha Ungu
( hahahhahaa... no komen! )


WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Bila Aku Sudah Tiada - Hujan
( maksud kat sini.... ape ekkk... )


WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Akan Tiba - Amylea AF3
( akan tiba masanya nanti.. akan aku gtau.. hahahhaha )


WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Bila Diri Di Sayangi - Ukays
( aku sayang kawan2 aku, wpun diorg da tak sayang aku.. )


WHAT’S THE WORST THING THAT COULD HAPPEN?
Andainya Aku Pergi Dulu - Alleycats
(Huishhh... tepat dan jitu~ uhuks)


WHAT MAKES YOU CRY?
Kucing Hitam - Bittersweet
( kucing itam garang... kowt... wutever~! )


WHAT MAKES YOU LAUGH?
Mau Yang Besar - Pianka
( wakkakakkakakakkaa... wehh.. aku nk besar.. tp cam xde can je.. )


WHAT IS THE ONE THING YOU REGRET?
Aku Masih Sayang - St12
(Huhuhuhuhu~ mmg tepat sekali wahai playlistku!)


HOW WILL YOU DIE?
Kembali Merindu - Slam
( rindu tahap gaban smp nk mamp*s ke.. isk.. )


WILL YOU EVER GET MARRIED?
Tentang Kita - Couple
( nothing to reveal slagi nothing is confirmed... it's all TENTANG KITA.. )


WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Melawan Kesepian - Siti Nurhaliza
( bapak ku.. omak den.. mmg den tgh mlawan sepi den nih... )


DOES ANYONE LIKE YOU?
Jawapanmu - Misha Omar
( the answer hanya ada pada kamu.. (",)v )


WHAT SCARES YOU THE MOST?
Buronan Cinta - The Lima
( mmg ponz... takot banget~! )


IF YOU COULD GO BACK IN TIME, WHAT WOULD YOU CHANGE?
Ayat-ayat Cinta - Rossa
( yup.. definitely TRUE~ )


WHAT WOULD YOU SAY WHEN YOU MEET YOUR BOSS?
Bila Nak Saksi - Spider
( saksikan laaaa.... sistem yg team kami da buat boss... )


WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Luluh - Samsons
(Pergh!)



aku grab diz tag thing dari ALONG ZUNAIRA pnye fb.. aku ske.. kwn2 yg mrasakan diz thing menarik jugak dialu-alukan utk buat mende nih.. hehehhehee~ all the beshhh...


Friday, February 20, 2009

Aku Pun Kene Tag..


Aku ditag oleh si sarah mama suri.. mmg senang je ape yg dia tag ni.. smbil mata mengantuk ni pun aku dapat buat...

The challenge is :

- GO to your photos folder in your computer
-GO to the 6th Folder of your photos
-GO to the 6th photos in that folder
-Put the picture on your blog & description of it.
-Invite 6 friends to join the challenge
-Link them in your blog & let they know they have been challenged.


Dan Hasilnya ialah

inilah gambo aku waktu kat menara condong di teluk intan.
first time kot aku jejak kaki kat teluk intan time ni..
ke sana sebab ada wedding job.. i enjoy every moment kat sana..
and i look lebih kecik daripada biasa.. huahuahua~
perasan! sangat sangat perasan!



haha..tibela masanyer utk aku meng'tag' pulak org len....


1) Erma
2) Pejal
3) Yong
4) Matt
5) Iejat


Sila la ye kawan-kawanku menjawab tag ini..
xcukup 6 orang pun.. hahahhaa..

Wednesday, February 18, 2009

Maharani - Butterfingers


Mereka kata ku gila

Lagilah aku suka
Otakku geliga
Fikiran luar biasa

Mereka kata aku samseng
Tapi ku tak ambil pusing
Pedulikan semua
Fikir apa yang penting

Jangan percaya kata mereka
Sudah ku kenal pasti
Kau pujaan hati
Cinta sejati memang boleh dibeli
Tapi tak mungkin ditukar ganti
Akan ku taati Maharani

Mereka kata ku tipu
Tapi ku tak meniru
Mereka semua pemburu
Pemburu yang cemburu

Semua tuduhan
Fitnah belaka
Ada yang suka
Juga ada yang benci
Biar peluru menembus kulitku
Suatu yang pasti kekal abadi
Akan ku taati Maharani

Mereka kata kau sama
Tiada apa yang berbeza
Aku tau kau tak serupa
Tak silau lihat harta



yup.. kata la nk kata ape pun.. aku da tak amek pusing..

okie.. semalam cam biasa ar, aku layan cite SpaQ sebelum tunggu awan dania start.. aku ske bila part si Norell tu duk sibuk mengumpat pasal si Qistina dkt salon tu dan mmg beria gilerk ar muka dia buat ketupat
, sambil urut2 pelanggan dia, mmg best la tinge mendengar segala umpatan tu.. aku tau kalo bab2 mengumpat ni mmg org kita hebat.. hebat lakonan si zizie nih..

tetiba aku nk lompat ke cerita Upin dan Ipin.. bab nenek si Upin dan Ipin tu nk pegi kat apek tu, alaaa, waktu kat gerai rajoo tu la.. si sally tu pun ada wat statement 'haa.. nk ngumpat la tu..' dlm kartun pun elemen 'MENGUMPAT' di kalangan masyarakat kita tidak ditinggalkan. betapa kuatnya budaya umpatan sebenarnya. hehehee..

kita terbang plak ke Gelanggang Raja Lawak ke 2, adegan si Nabil mengajuk tentang tabiat masyarakat kita.. 'Jahhh.. ooo jah.. dosa da sebakul tambah sebakul lagi apa salahnya jahhh... ' mengumpat lagik... heheheh.. tak abes2 kalo cite bab ngumpat ni..

kita jenguk2 pulak Gelanggang Raja Lawak ke 3, si AM menceritakan tentang kebaikan tabiat Mengumpat.. hehehe.. ada jugak ke kebaikan MENGUMPAT ni ekk...

mungkin kita tak sedar.. mengumpat tu sebenarnya boleh mengaibkan seseorang, Rasulullah S.A. W. menjelaskan mengenai mengumpat seperti sabdanya bermaksud "Mengumpat itu ialah apabila kamu menyebut perihal saudaramu dengan sesuatu perkara yang dibencinya" (Hadis Riwayat Muslim) .. dan mungkin kat sini aku leh letak 1 hadis Rasulullah SAW utk kita renung2kan..

Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud:

"Awaslah daripada mengumpat kerana mengumpat
itu lebih berdosa daripada zina. Sesungguhnya orang melakukan zina,
apabila dia bertaubat, Allah akan menerima taubatnya.Dan
sesungguhnya orang yang melakukan umpat tidak akan diampunkan dosanya sebelum diampun oleh orang yang diumpat"

(Hadis riwayat Ibnu Abib Dunya dan Ibnu Hibbad)

aku rasa aku mcm pnh cite pasal bab ngumpat ni.. tapi.. tetiba lak bila dengar lagu Maharani ni aku terkeluar skali lagi bab ngumpat ni, ala kekadang org bukan ingat pun kan kalo isu2 agama ni.. kat lagu tu ada isu FITNAH, tuduhan ikut ske ati.. aku jadi emo sket bab2 umpatan dan fitnah ni..


Monday, February 16, 2009

Sayang You Can Dance


Genre : Romance
Classification : U - General viewing for all ages
Release Date : 12 March 2009


Seriously, i cant wait to watch diz movie.. If i'm not mistaken, diz movie sepatutnya release pd Nov 2008, but ntah la.. mayb ada kot masalah2 yg tidak diketahui oleh aku.. movie ni arahan
Bjarne Wong. Hopefully cite ni best sebab kedua-dua pelakon utama tu aku ske.. ahaks~


Sipnosis
Mia (Sharifah Amani) seorang yg lahir dari keluarga yg kaya raya, obses kepada hip hop dancing. Sementara dia usaha dia duk obses2 tu, Remie (Samuel Rizal), sorg outstanding break dancer tetiba lak muncul dlm hidup dia and everything has changed ever since. Bersama-sama dgn kehadiran kengkawan diorg Dafi (Gadaffi AF5) dan Robby (Ebi AF5), diorg train kow2 punye utk amek bahagian dalam national-level break dance competition. Tapi biasa la kan, tetiba bapak si Mia ni laks tak ske dan bikin onar, termasuk lah menghalang kisah cinta si Mia dan Remie.. Mcm biasa la, dengan kekuatan yg ada, team ni akhirnya berjaya bring everything back together again sampailah Remie suddenly falls...




:
Reimi (Main Actor)
:
Mia (Main Actor)
:
Robby (Supporting Actor)
:
Dafi (Supporting Actor)
:
Carlz (Supporting Actor)
:
Angel (Supporting Actor)


Jom layan gambo2 ni sket.. ahaks~


amcam.. terror tak aku?
saya putar kieran~!!!!



Reimi : pakai helmet la amoi.. nnt pulis saman..
Mia : ye la.. ye la.. tp, rambut i pun sudah mcm helmet wut...



1, 2, 3..... 400... 500... fuhh... penat...



comeinye bayang kat blakang tu..
cam manga japang laks...



Happy Birthday Kak Yi!




to my dearest sister...

NUR ZUHAILI HARRIS ABIDIN


Semoga ko lambat sikit kawen daripada aku...
Semoga ko gemuk sket.. skrg cikeding mcm cicak kobain...
Semoga ko sayang aku sampai bila2...
Aku kakak ko yang best sentiasa mendoakan yg terbaik utk ko~!
Jangan derhaka ngn ayah ummi + aku skali!

Sayang ko!! MUuuuuuuuuuahhhcuuummm!!!



p/s : Yi... Ko nak adiah gaks ke?


Sunday, February 15, 2009

MyStarz LG

Minggu ini adalah minggu terakhir sebelum final..
Final MyStarz LG akan berlangsung
di PWTC pada 22 Feb 2009


Tiket final boleh didapati di Balai Pengawal Sri Pentas
[ huahuahua.. betoi ka? hentam sajalah ]


Sbnrnya, ini baru minggu kedua
aku pegi tgk konsert ni
sebelum2 ni aku tak pernah nk tgk pun


Realiti show muncul bagai cendawan busut selepas ujan
Honestly, aku pun ade unsur2 penat
Kalo diikutkan, lepas ni
berderet2.. OIAM, AF, Mentor... blablaaablaaa...


Tapi setakat manakah kualiti
bagi program realiti
yang ada di negara kita ini?


dan adakah ianya satu permulaan yg baik
bg individu yg ingin berjaya dlm industri ini?
ntah la.. aku pun tatau..


cuma aku berharap
jangan ada seorang lagi MAS sudey..
Harapan setinggi gunung,
tapi yang tinggal.... cuma lalang di tepi bendang..


cam biasa.. layan la gambo2 sepanjang event MyStarz LG ini..

opening.. lagu Lagenda ek.. ntah.. aku pun tak hengat..


aku datang konsert ni sebab pengacara..
Kak Anne dan Abg Naz..


Nashrin
sowi beb.. mmg tak besh.. aku ngantuk!


Wana
aku tabek sama lu.. besh besh..
ilang kejap ngntuk aku..
patut ar samad sgt suka sama lu...


Azri
so so je.. kak emi ske mamat ni.. wakkakakaka~


Cassie
oke jugak.. yg pompuan besh2 la jugak


Hairi
oke la.. tapi aku tak gemar peminat dia yg terlalu extreme..
ileks arrr.. bawak2 bertenang..


ni diaaa.. AZRI .. insan yg tersingkir di minggu terakhir..
aku pasti ramai yg kecewa..
rezeki tu ada di mana2...


Thursday, February 12, 2009

Nani Episod Two

Aku : sedapnye ko makan Nani.. sikit pun ko tak pelawa aku skali..
Rusa : Ala.. Nani tau akk tak makan makanan rusa
Aku : mana ko tau? tetiba aku buang tebiat ke..
Rusa : Hahahaha... lawak la tu kak.. ( dlm hati : lawak ke? )

Aku : Amcam Nani? Kenyang tak?
Rusa : hmmmmmm... mcm kenyang...
Aku : betul Nani?
Rusa : akak ni kenapa? mcm... ade tak kene je...


Aku : tetiba aku rasa nk buli ko... cekik nani.. cekik nani...
Nani : ape salah aku ni kak? akk tak ikhlas ke bg sy makan?
Aku : ikhlas... ikhlas tapi jauh..... ( tetibo den gilo )


Nani : Omakk!!! TOlong den!!! den kono cekik nih..
Omakkk!!!! Omakkk!!!


Aku : wakakka.. larik.. larik.... mak nani kejo aku~
Mak Nani : Eyyy budak!!! apo kono dgn ko ni? buli anak aku iyooooo..
eden kejar ekau smp gunung machinchang! eden kojaaaa!!!
Aku : Kejo yob kejo.. kejo sampai dapat!! weeehuuuu!!!




Aku : Fuhhh... sibaek den ni atlit skolah.. jauh jugak den lari...
Eden janji xkiro apo jadi.. eden totap nk kaco Nani lagik!



Wednesday, February 11, 2009

Ape Nani Nak?

Rusa : Kak.. Nani lapor la...
Aku : Ko ni pantang nmpk org senang ke?
Rusa : Bleh la kak...
Aku : Bleh... bleh... bleh blahhhhh~
Rusa : Tolong la kak... Pleaseee.... Lapo sangat2 nih...
Aku : Ko tak reti bahase ke Nani?


Rusa : Camtu la kak.. kedekut! bukan mintak pizza pun..
Aku : oitt! ske ati aku arr... duit aku..


Rusa : Akak tak simpati ke tgk muka sy nih?
Aku : hahahhahaha.. apsal mulot ko senget?~
Rusa : Sy... ada sket2 down sindrom~ kesian tak?


Aku : ye a.. ye laaaaa... aku kesiankan ko..
Rusa (dalam hati) : sukses! sukses! senangnye pujok dia nih
Rusa : Terima kasih, kak...


Tuesday, February 10, 2009

Konsert Alam Muzik - M Nasir



adakah aku harus pergi menonton?
aku suke akan lagu2 M Nasir
wpun kekadang aku dengar je
tanpa mengetahui apakah arti liriknya
atau apakah tajuk lagunya


ade sape2 baek ati nk blnje aku tak?
tiket rm45 pun jadik ar..


…Persembahan adalah sebuah puisi panjang dan ia dimulakan dengan hanya vokal tanpa muzik iringan dan setelah beberapa minit, ia diikuti dengan satu alat muzik akan berkumandang, kemungkinan sebuah seruling atau gitar akustik. Penghujung persembahan adalah satu pesta simfoni yang gemilang...- M.Nasir


Monday, February 09, 2009

Aktiviti Hujung Minggu

SABTU - 07 02 2009




HAPPY BIRTHDAY TO FARA FAUZANA BT MOHD FADZIL
[ cam biasa ar.. wpun dia tak baca blog ini... ]


early in the morning,
i went to Perodua to get my 1st service for -iyn-
then afterwards dgn rushing nye, aku gerak pulang ke Serdang
aku kene jadi drebar kepada keluarga aku
yg nk gerak ke LCCT
diorg g holiday ke sabah
dan sah sah tinggalkan aku
[ reason sbb aku slalu tinggalkn diorg.. ]
wakkakaka.. tak kisah la

da smp sana, salam2 family aku
jumpe pejal tak smp 2 minit kt situ
kes aku kene gerak cpt
sblum polis datang halau kitorg..

then..
aku lik umh.. mlepak dpn tv..
dari petang.. smp ke maghrib...
tapi aku tak sorg2
adam dtg umh
hehhee.. dipaksa datang
sbb batt aku da kong
aku suh dia bwk charger..
kihkihkih

lps maghrib..
duk lepak dpn pc..
pintu sume aku kunci
tak berani nk duk dpn lama2..
pastu.. dalam kul bape ntah..
aku tidoooo.......



AHAD - 08 02 2009

aku digerakkan oleh msj dan call
huhuhuhu.. tetiba dlm kepala
bselang seli
'nak pegi ke tanak'
da janji ngn kak esah..
hhmmmm.. mcm kene g je
maka aku pegi..
dgn hati yg agk berat2 ket la..

otw, dpt call dr pejal..
bla bla blaaa...
k la.. aku angkut dia skali...
senang cite.. skali jalan...
so, jmp kak esah n pejal kat stesyen lrt
gerak ke Sri Pentas..
smp2 je diorg sume start gerak..
masuk dlm.. tunggu kat cafe...

dipendekkan cite..
Fara terkujat dgn kujatan kitorg...
dan....
segalanya best~


video

ptg..
kitorg g jln2 kat Petaling St...
tpi hampa..
gerak g CM..
takde gaks..
gerak g s.alam..
visit Ole2 yg da lm aku ak jnguk
layan 6 lagu...
tmasuk lagu..... Kau Kunci Cintaku di dalam Hatimuuuuu...
adeehhh.. pejal fav songs .. wkakaka



lps tu.. gerak g tgk recording MyStarz LG..
da lama gilerk aku tak jmp dgn Anne
ske tgk dia senyum waktu nmpk kitorg kat tepi tu..
cam biasa.. da nama pun fun corner..
aku, erma, pejal dan jumaat
tetap duduk kat korner..



aku haram tak kenai sorang pun
mlainkan si Azri
tu pun sbb si Felix the cat tu yg knalkan
tak kisah la..
sah sah aku tak vote sesape..
hehehehhe~

blk tu.. smpt la jmp anne skjap..
amek gambo je la..
dia ade urgent hal..
x kisah jugak..

pastu ..
kitorg g lepak kat uptown sec 24...
makan2.. then balek...
riso gaks aku bibik duk umh sorg2..

selamat smp..
bukak pc.. kak esah gna..
dan aku tgk game MU smlm
hahahha.. ku bahagia..
MU menang 1-0
sowi ar jumaat..
3 mata utk MU..

thenn...
k esah titun...
aku plak sambung guna tenet...


ISNIN - 09 02 2009

pagi..
lepak kat umh je..
tghari lunch bibik masak..
then kua g Mines
maen askar2..
terror gaks aku ni..
leh jadi terrorist ni..
maen bola bakul...
kalah ngn team Pejal & Jumaat..

anta k esah kat komuter serdang
then..
angkut pejal ke LCCT...
alang2 aku nk g amek parents + famili aku kt sana..

family ku pulang ke rumah..
dan ada hadiah utk aku

tq adik2 aku dan ummi ayah..
tak lupakan aku ..
hikhikhik
saaaaaayang korang sume~!!!!!
muah muah muahhhhhhh~

k la... da kul 9.30pm...
rasa cam nk lepak2 n tdo..
weeehhhuuuuuuu~
esk keje.. tapi aku ske..
I LOVE MY JOB!!!!



Sunday, February 08, 2009

Hadiah!

Hadiah yang anda beri kepada kawan/kekasih/isteri/suami anda mempunyai maksud yang tersirat...


JAM TANGAN... ... ... Tanda meningati setiap masa dan waktu.
CINCIN... ... ... ... .Tanda ikatan kasih yang abadi.
GELANG... ... ... ... .Tanda mesra
RANTAI LEHER ... ... .Ikatan cinta yang perlu perhatian.
SUBANG... ... ... ... .Tanda penghargaan dan penghormatan.
KASUT... ... ... ... ..Sentiasa mengambil berat/prihatin.
PAKAIAN/KAIN... ... .Semoga kasih berkekalan dan dekatselalu.
PAYUNG... ... ... ... .Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi.
MINYAK WANGI... ... .Tanda cinta
BINGKAI GAMBAR... ..Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan.
BUKU... ... ... ... ... Bersifat terbuka dan bertolak ansur.
BUNGA... ... ... ... ... Tanda perkenalan dan tanda sayang
COKELAT ... ... .. semanis cintamu.
LAGU/CD/KAD UCAPAN ... ... ... mengabadikan cinta
SEJADAH DAN ALQURAN... ... ... tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat.


Satu lagi... . zaman moden..hehehe
HANDPHONE... tandanya... . kau jangan lari dariku!!!!... ... .
aku kan cari kamu walau dimanapun... melainkan kalau handphone tu ditutup... ..
[ ade gaks yg diminta belikan hphone.. lalallalallalala ]


HADIAH PALING BERHARGA DALAM DUNIA!!
MASUK MEMINANG... ... tandanya dia serius dan betul2 seriuss..!damn serious!!!

Thursday, February 05, 2009

Gambar Di Langkawi


melastik bintang di Langkawi


sape kata aku tak pandai masak
dapur kayu lagi tau~!


Inilah yg dikatakan Si Dayang Yang Bunting!
huahuahua~1 1 nya gambar helang yg cantek yg b'jaya aku capture
di pulau singa ntah pape ntah...


Beras Terbakar Secoet~!


Aku rasa aku kat Langkawi
ni mana mai Jalan Dang Wangi nih...
penin... penin...


hahhaa.. ni la anak rusa si nani
yg baru tumbuh ekoq..


ni plak aku kene ligan dgn si Nani
sbb g kaco anak dia...
hahahhahaha~


aku dan kak emi..
dalam kete cable~

ni la muka2 yg bcuti dgn riang ria
tak ingat opis daaa...


ayaq terjun di Telaga Tujuh
cantek kan?

hangpa ingat senang ka nk bagi helang makan
tapi kak emi ileks je..
hebat ar kak emi!!!!



Wednesday, February 04, 2009

Happy Belated Birthday...


Happy Belated Birthday to
Halimatus Shakdiah!



( even she dont read my blog pun... )


sowi, no gift but only wishes

May Allah give the best in ur life..
May Allah protect wherever u r..
InsyaAllah~