Monday, June 29, 2009

[ Me ] - Picit Picit

last friday, i went to Alamanda.. make an appointment nk jmp Pejal.. nk borrow Olym 850.. since diorg ( dikmatt, pejal ) smp sedikit lmbt drp kitorg, so kitorg ( me + k emi ) jln2 dulu..

disebabkn kaki aku yg agk2 lenguh.. i saw 1 tmpt yg mbuatkn adrenalin aku mningkat.. jantung aku bdegup pantas.. senyuman aku sgt lebar... kalah joker dlm cite batman tu.. dgn sepantas kilat.. aku ke sana, tanpa mpedulikan k emi yg turut juga laju menuju ke tandas awam..

aku ckp kat budak tu aku nk test 'bnd' itu.. dia bagi.. da sronot2 aku testing.. k emi dtg.. dia join jgk.. mmg besh.. beshh.. beshh... nikmat... nikmat.... pastu kitorg tukar naek 1 benda laen plak..smpkan pejal tpaksa hantar Olym dkt aku kat situ.. aku tak leh nk bgn.. besh sangat.. sowi pejal.. harga 'bnd' yg aku test waktu ko anta camera tu rm10,000 - rm13000... hhahahaha.. so, takkan ku persiakan peluang ini.. kihkihkih..

dan.. akhirnya, disebabkn utk kesihatan kaki aku.. maka..... ( sila rujuk gambarajah di bawah )






now... tayah g urut kaki kat kedai lagi.. lik uma urut2 je skrg.. syoknye~

Thank You OSIM~

Tuesday, June 23, 2009

[ Me ] - Kenangan di Imatera

DSC04297

gambar kenangan sewaktu di imatera.. waktu ni, sume anak2 dara lagik.. tp skrg da ada 3 mak dara dan 4 anak dara.. yg jadi mak budak pun da ada..

dari kiri : aku, k ira, k ayu, along (tsorok di belakang), reena, dayah dan wan

mmg betul2 kenangan ni, sbb kini hanya tinggal kak ira sorang je yg masih setia di Imatera.. yg lain2 masing2 da mbawa diri.. ada yg keje gomen, keje swasta... blom ada di antara mereka yg berstatus suri rumah sepenuh masa..


Kak Ira : aku da kenal dia sejak dari UTM lagi.. bnyk dugaan spanjang bkenalan dengan dia.. dan kini dia adalah seseorang yg penting dalam hidup aku.. Dia da ada anak sorang.. Dialah Mak Budak ITU~!

Kak Ayu : aku knl dia kat UTM gaks.. same floor ngn aku, 1 batch ngn k ira.. dan waktu keje d imatera, dia adalah housemate aku.. pendengar aduan2 aku yg setia.. hehehhe.. sian dia.. lama tak jmp kan?

Along : sangat sensitip orgnye.. rumate aku, tapi slalunye aku tak tdo dlm bilik pun.. hehehhe~ lupakan yg xenak, kenang yg indah2 saja.. rite long..

Reena : aku ske dia nye level of confident, salah takpe asalkan confident.. aku ngn dia da lost kontek.. dia tak kontek aku dan aku pun tak kontek dia.. ni pun salah sorg housemate aku jugaks..

Dayah : aku masih simpan adiah yg dia bagi aku.. dia adalah mangsa aku di imatera.. aku ske kaco dia.. hehehe.. aku nk mintak maaf kat dayah sbb aku tak dpt hadir majlis perkahwinan dia .. semoga pkahwinan dayah dan apek bkekalan..

Wan : sesungguhnya.. dia adalah budak skola aku wktu kat bahiyah dulu.. dulu dia selekeh beb.. tapi skrg cun gilerk babas.. hot mama skrg ni~


Friday, June 19, 2009

[ Birthday ] - Happy Birthday myFiancee



18 Jun 2009

To My Dearest Fiancee...
Mohd Fadzil Musnin...


Selamat Menyambut Ulangtahun Kelahiran yang ke.... Bape umo? 23? 27? 32? 48? 53? Tak kisah la brapa... Yang penting... U dh tua 1 tahun drp tahun lepas...

Jgn notti2.. Jgn gatal2.. Jgn gediks2.. hehehhee.. Olrite dear?


Pesanan tambahan : Sila pastikan anda mnyayangi insan yg menyayangi anda, bawa kereta jangan LOKLAQ.. Laju xkisah, janji cermat.. dan sila jaga kereta sy elok2, sbb sy SANGAT sayangkn kete sy tu..


Yang Benar,
Nur Zuraiha Harris Abidin Zainal Abidin

Wednesday, June 17, 2009

[ Me ] - Gitar N Sumbang





gmbr di'petik' oleh kak emi mggunakn senapang Maro...
Emilia dipaksa dan terpaksa utk memetik.. kerna MODE model itu..
waktu ini kami melepak d rumah kakak Maro di Jerteh..

model : Aizuemi ..
mode : mau pose lagik ..
hakikat : tidak pandai bermain gitar..




Model : Emy
Camera : Henpon Sony aku
Lokasi : McD Bndr Sri Damansara

Tuesday, June 16, 2009

[ Me ] - Unique~


i grab diz image from http://peysal.wordpress.com/ .. ni salah satu cara utk melamar awek kesayangan.. ni utk mereka yg pandai wat coding.. kalo tak pandai, ske ati korang ar nk melamar camne pun.. janji pompuan tu selamat dilamar.. hmmm...

* still dlm mode menjaga hati *

Monday, June 15, 2009

[ Lagu ] - Suddenly Lewat

suddenly i think of you,
suddenly u everywhere,
as i wake and as i sleep,
suddenly i dare to dream.

suddenly i sing of you,
suddenly against all odd,
found myself crossing the line,
suddenly i become blind.

they wouldnt understand,
u wouldnt comprehend
even i surprise myself,
kau di depan mata,
kau selalu ada,
dunia kita beza,

suddenly i miss you, when im not supposed to
and im afraid of losing, something thats no even mine,
namun, aku terlewat menyedari mu,
dan cinta, terlewat melewati kita,
suddenly cinta tiba lewat.


Suddenly lewat.. by Wani Ardy..


sessi luah perasaan 1 :
ade blogger yg mngutuk blogger2 yg bminat utk talk about food, their activities, their life ( dat actually no 1 want to know ) and wutsoeve dlm blog diorg.. but who cares.. blog adalah tempat di mana SUKA ATI diorg la nk tulis ape pun.. jgn la kutuk2 blog org lain.. lu jaga blog lu, wa jaga blog wa.. sudey...

sessi luah perasaan 2 :
kereta aku ... aku nk mekap kete.. tapi... hmm... bukan duit tak cukup.. cuma ade suara mengatakan, "cukup2 la tu, sila simpan duit anda utk perkara2 penting yg sepatutnya anda fikir demi masa depan anda".. aduyai.. saje aku bli yg standard sbb kali ni aku nk tacap2 sendiri.. so, aku target tambah spoiler je dulu... :D

cukup ar dulu sesi luahan perasaan.. saje je.. ada lagi.. tapi cam biasa.. demi menjaga hati.. aku terpaksa men'delete'kan kembali ape yg da dicoretkan...

Sunday, June 14, 2009

[ Birthday ] - Happy Belated Birthday Ummi

Assalamualaikum...

UMMI ku yg tercayang~

Wan Esah Ton Harun


Selamat menyambut ulangtahun kelahiran yg ke-5?... hehehehhe.. rahsia... hope ummi makin cun, anggun dan hebat.. dan semoga ayah dan ummi sentiasa menyayangi anak2 ummi dan kami juga sayang ummi wpun kami agk2 nakal.. heheheh~


I do really love you~! Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuaaahssss...


Semoga Allah meredhai dan lanjutkan usia Ummi ku.. sayang ummi sangat2...

Thursday, June 11, 2009

[ Wedding ] - Majlis Perkahwinan Ila n Kamarul

Wokeh.. tiba masa utk gambar2 sekitar majlis / kenduri Mc Ila dan Kamarul.. Komen ar kalo de yg saket2 mata korang tgk.. hehehhee~





















Tuesday, June 09, 2009

[ Wedding ] - Majlis Pernikahan Ila n Kamarul

Oke.. semalam aku rajin plak nk resize gambor2 Majlis Pernikahan Ila dan Kamarul.. baru hari nikah la.. hari kenduri dan sedikit outdoor, aku letak entry seterusnye.. layannnnnn~








Monday, June 08, 2009

[ Wedding ] - Majlis Perkahwinan Ila n Kamarul

Back to Kuala Berang.. Congratulation to sedara ku Norfadilah yg selamat menjadi isteri kepada Encik Kamarul.. bape lame korg bchenta ek? Akhirnya selamat jugak korang disatukan.. Teringat Che Nor suh aku tny2 ko bile nk kawen.. hehehe..

Aku, Maro dan Kak Emi terjah ke Majlis Perkahwinan Ila dengan slumbernye.. Siap ade uniform.. wakkakkaa... Cayolah maro~ Nanti aku hapdet more photos..


* nanti aku haplodkan gambar2 korang kat facebook utk promosi SayCheese Photography *




Sunday, June 07, 2009

[ Me ] - June is Wedding Month

Kahwin... kahwin...

Ramainya kawan2 aku yang berkahwin pada bulan 6 nih.. Ada yang jemput dan ada jugak yg jemput utk majlis cukur jambul je ( walhal kenduri kawen dia.. konpius gaks aku.. ye ar, mak aku cakap, kalo org tak jemput takleh g, adapun kalau tidak dijemput, tidaklah wajib kita hadir...bahkan haram pula sekiranya tuan empunya kenduri tersebut tidak menyukai kehadiran kita.. )

Perjalanan majlis perkahwinan kali ni bermula dengan saudara aku iaitu Kak Wanie.. Alhamdulillah selamat segalanya, aku ralat kerna ku tiada bergambar dengan beliau.. Pasangan Kak Wanie adalah seorang blogger hiburan terkenal iaitu Budiey.. ( visit www.budiey.com ) .. Oh yea, she look so gorgeous dat day.. tetiba nk nyanyi lagu.. Beautiful by Akon... hehhehehe~

Around 2 oc, bgerak kami ke rumah seorang lagi saudara aku -> Yana.. wah wah, pompuan ni pun sama, tetap gediks dan ganaz seperti biasa, wpun da berulang kali diingatkan supaya AYU dan SUPAN di hari persandingan.. partner kepada cik Yana kita adalah encik Murhazlan ( helo mat ule, how to spell ur name ha? ) at8r dat, kitorg gerak menuju ke Jerteh.. akibat kepenatan.. kami tdo dgn lenanya.. ( kami tu mayb juz refer to ME, MYSELF and I je.. ahaks~ )

on 5th.. free and easy.. but, ada sesuatu yg berlaku pada hari ini.. mayb kita akan baca di entry seterusnya.. (MAYBE oke? depends on brapa rajin i am.. )

on 6th.. Isaac meluncur laju gerak ke kuala berang.. me attending another wedding.. Wedding Kak Jaa, kakak kepada Nosa.. ohooooo.. hijau betul, and tak sempat dia makeup smp abes.. tapi kompem cun nye ar.. sape tak kenal kak jaa, terkenal dgn keayuan (kesamsengan), lemah lembut ( garang duhhhh ) dan juga ke'sporting'an dia ( ini btul... ).. tahniah kepada Ma n Bak sbb dpt menantu kedua hanya dlm masa 3 bulan.. hehhehehe~

olrite.. then we ol gerak ke .... AIR TERJUN SEKAYU.. yezza.. panas beb.. ape lagi kitorg leh buat selain merendamkn diri dengan suka citanya.. ehehhehe~ besh.. besh.. kitorg buat port tu mcm kitorg punya, org lain takde yg brani dekat.. huahuahua~ ape idaknye, buih sabun maro je da mencemar kawasan persekitaran.. ahaks~

then singgah di rumah Yang Berhormat Siboh... tapi dia takde umah sbb g makan gulai umah member sekelas aku yg terlupa kot nak jemput aku.. hehehhe~ sebenarnya aku singgah umah sibah sbb nk g iron tudung je.. tapi kena tahan ngn adik dia.. takut si kakak nye akan mbebel sbb tak tunggu dia.. hehehe.. i love when sibah membebel.. dia nmpk cantek bila membebel.. ahaks~

setelah bising2 bab lodging aku pd hari tsebut, aku nekad utk mencari sebuah bilik di Kuala Terengganu.. sangat susah sbb all the hotels are fully booked... uhuks~ tapi nasib kami baek coz a few rooms dkt Felda Residents Kuala Terengganu successfully di-releasekan.. ahaks~ dengan cargasnya, kami ke sana.. anyway, time we all call FR tu, kami tgh mjamu selera di Pantai Batu Buruk.. the Chicken Chop sangat sedap.. nyummie~!

bila da masuk hotel, ada 1 perasaan, TANAK KUAR G MANA2.. sepanjang malam kitorg mmg lepak dlm bilik tu.. until we ol check out dr room tu.. ahahahhahaha~

mata ngantuk.. jiwo kaco.. so... tido ar.. ( to be continued...... )

Saturday, June 06, 2009

[ Me ] - Gambar....

Kwan2.. Kalau rajin, jenguk2 la page ni.. tak sangka gambar aku dipinjam oleh seorang kawan utk blognya.. Bila aku usha2 blog dia, ilmiah jugak.. so.. bleh layannnnn~

http://bustanmawaddah.blogspot.com/2009/06/walimatu-urus-arifin-asmalia.html

Tuesday, June 02, 2009

[ MyJob ] - Ain dan Ahmad's Wedding II

Ni beberapa keping gambar hasil daripada tembakan aku ... enjoy ye kawan2..

Si Ain ni.. mula2 tamo amek gambo kat public.. malu la apo la.. alih2 dan start kena 'tembak', terus dia oke.. tak heran da dgn org2 skeliling dia.. dats good dear.. rasanya kene mula mnembak baru u oke.. hehehhe~ Si Ahmad, senyum xpernah lekang dari bibir.. easy to work with.. fotogenik dan sangat besh la korang nih~ 








* Ummi ayah.. nak kawen!!!! *

Monday, June 01, 2009

[ Me ] - Tentang Sebuah Kisah - Kerispatih


Mereka tak kan pernah
Tahu tentang kita
Tak pernah sedikitpun
Pahami kisah kita
Sudahlah jangan lagi
Mencoba tuk bersedih
Ada aku disini
Mengerti perasaanmu

Reff :
Hari ini ku harus katakan,
Ku mencintaimu bukan karena siapapun
Atau bukan karena mereka
Cinta itu butuh pengorbanan hati,
dan cinta tak butuh waktu yang sesaat
Jika kita bertahan cinta itu milik kita

Jika cinta dasar dari semua ini
Hadapilah segalanya
Dengan lapang dada
Meski nanti pahit disana


aku terima kamu kerna kamu.. bukan kerna mereka atau sesiapa.. aku membuat keputusan setelah aku fikir semasak2nya.. kamu sendiri tahu, it's not easy for me to accept a man in my life (after kisah Udang)..

Don't Make Me Sad~ Letto!