Monday, February 16, 2009

Sayang You Can Dance


Genre : Romance
Classification : U - General viewing for all ages
Release Date : 12 March 2009


Seriously, i cant wait to watch diz movie.. If i'm not mistaken, diz movie sepatutnya release pd Nov 2008, but ntah la.. mayb ada kot masalah2 yg tidak diketahui oleh aku.. movie ni arahan
Bjarne Wong. Hopefully cite ni best sebab kedua-dua pelakon utama tu aku ske.. ahaks~


Sipnosis
Mia (Sharifah Amani) seorang yg lahir dari keluarga yg kaya raya, obses kepada hip hop dancing. Sementara dia usaha dia duk obses2 tu, Remie (Samuel Rizal), sorg outstanding break dancer tetiba lak muncul dlm hidup dia and everything has changed ever since. Bersama-sama dgn kehadiran kengkawan diorg Dafi (Gadaffi AF5) dan Robby (Ebi AF5), diorg train kow2 punye utk amek bahagian dalam national-level break dance competition. Tapi biasa la kan, tetiba bapak si Mia ni laks tak ske dan bikin onar, termasuk lah menghalang kisah cinta si Mia dan Remie.. Mcm biasa la, dengan kekuatan yg ada, team ni akhirnya berjaya bring everything back together again sampailah Remie suddenly falls...




:
Reimi (Main Actor)
:
Mia (Main Actor)
:
Robby (Supporting Actor)
:
Dafi (Supporting Actor)
:
Carlz (Supporting Actor)
:
Angel (Supporting Actor)


Jom layan gambo2 ni sket.. ahaks~


amcam.. terror tak aku?
saya putar kieran~!!!!



Reimi : pakai helmet la amoi.. nnt pulis saman..
Mia : ye la.. ye la.. tp, rambut i pun sudah mcm helmet wut...



1, 2, 3..... 400... 500... fuhh... penat...



comeinye bayang kat blakang tu..
cam manga japang laks...



5 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku sudah lama tak bercinema ni..sejak jadik mak budak..huhuhu..dulu 9 bulan preggie pun sempat bercinema..cepatlah besar duhai anak..

ermalina said...

amani chumel.... hihihihi :D

nur said...

apesal tibe2 ade 'saya putar kieran ' lak? hehehe...

pejal82 said...

jom layan citer ni..

aizuemi said...

elis
hehehe.. tgk upin ipin dulu kak.. baru layan cite nih...

kak esah
mmg comei si amani tu.. tapi samuel lagi menarik perhatian aku.. nk pelok cium si samuel tu..

kak feri
ingat putaran, ingat kieran

pejal
nnt kua insyaAllah aku layan.. hehehehe~