Monday, October 18, 2010

[ Konsert ] - Showcase Maher Zain di Dewan MBSA Shah Alam..

Alhamdulillah.. selepas berbelah bahagi antara Futsal dan Maher Zain ( sebenarnya banyak fikir pasal Encik Suami.. ) .. rasanya syukur kerana membuat pilihan yang agak tepat.. wpun sebenarnya da ready ditegur oleh rakan sepasukan..

oke la.. abaikan tentang futsal seketika.. meh nk kongsi sedikit gambar di Showcase Maher Zain - Save the Soul ni.. aku bukan pengkritik atau penulis terbaik, so, aku share sedikit info dan gambar je la yer..

nak masuk tempat² seperti concert or showcase ni biasa la, diorg tak bg bawak recording nye peralatan mcm video cam.. so, wpun encik suami bawak vc dia, kitorg hny ley amek gambar pegun jer.. nak kata ramai umat manusia yg datang tu, takde la sgt, tp dewan MBSA penuh.. hehehe.. mayb ramai yg da masuk waktu aku smp tu.. almaklumlah.. sebelum tu aku sempat g training kat Sport Planet Sec 16 dulu..

Masuk².. cari tempat duduk kitorg yg agk huuuuuuuuujung.. pastu.. dalam 10 minit camtu, event start.. Pembukaan majlis ini dimulakan dgn Al-Fatihah.. pengacaranya adalah Wardina dan Farah Deeba TV9.. Pastu bukan Maher Zain yg keluar.. kumpulan INTEAM dan AISYAH menyerikan majlis.. wpun semua org da excited gilos nk tunggu MZ yg perform..

Maher Zain menyampaikan 8 buah lagu, antaranya Allahi Allah Kiya Karo, Insya-Allah, Open Your Eyes, Rest Of My Life dan The Chosen One.. Sangat menarik dan... Insya-Allah, kalau ade lagi, saya mau pegi lagi..









14 comments:

Hazniza Zin said...

uhh .. akhirnya pegi konsert~! satu pilihan yg tepat .. sbbnye .. dptla akak tgk gmbr maher zain!! heheheh

>len kali if dia dtg . .tak nak terlepas beli tiket dia. ;)

aizuemi said...

k ieja
hahhaha.. MZ kiut dan funny orgnyer.. insyaAllah dia ckp nk dtg bikin konsert lak kat msia..

Farihah said...

budak laki yg hebat itu..akak pun x habis hafal lagu InsyaAllah...die pulun kasi nyanyi itu lagu..hahaaa..

syusye said...

wow..bestnya....

Aidanisme said...

zu.. jeles nye aku... huk huk huk

Lin said...

kalau akak, akak pilih tengok maherzain dr main futsal.kekeke..
anyway, nk cite..sara kenal tau maher zain.dia siap nyanyi lagu insyaAllah lagi bila tgk muka maher zain dalam paper ari ahad aritu.kekeke

aizuemi said...

k feri
haah .. kagum dan tkedu kejap tgk dia nyanyi dgn konfidennyer~

sura
syiokk.. ske..

aida
jgn jeles.. nxtym dia mo dtg ag

k lin
wah wah.. da siap nyanyi dia ek.. bdk pompuan yg kat gmbr tu pun ley hafal lagu insyaAllah tu..

Ermalina said...

kagumnyaa.. hehehee
MZ ensem :D

aizuemi said...

erma
alhamdulillah dpt g jugak.. hehehhe~

wANieYZ said...

nnti nk gi gak la klu dia dtg agi..hehehehe

aizuemi said...

jom jom jom~!

miss nina said...

ruginya saya tak dapat tahu dari awal lagi maher zain nak datang ke sini.

tahniah..pilihan bijak tu aizu:)

cantiklah gambar ..nampak berseri2

soraewz said...

:)

aizuemi said...

miss nina..
xpe nina.. nnt ley g tgk bila dia wat concert laks.. gambar jz guna video cam, tak sangka ley dpt gmbr yg clear gaks..

soraewz
:) jugak..