Tuesday, October 05, 2010

[ Vacation ] - Kenangan Padang - Bukittinggi - DAY 01

Jam 4.30 pagi... xpayah tgu ayah morning call, aku da ley bangun sendiri.. yg bestnye, ayah keluar² bilik, tgk aku da bgn, aku tny la ayah aku, dia nk mandi ke? alih² dia ckp, 'tido'... huk alorrr.. sempat lagi ayahanda aku sambung tido, wpun aku meminta jasa baiknye utk hntr aku dan encik suami ke LCCT pd jam 5 pagi.. thanks ayah & ummi.. awal bgn kan kan?

Setel bersiap.. aku sempat goreng beger utk bekalan kami di LCCT.. perut kompem lapar.. sbb flight kami jam 7.50am waktu Malaysia.. kami tiba di LCCT jam 5.45 camtu kot.. hehehe org lain da ade, kecuali aku, en suami, sarah dan kamil... yg dekat slalu dtg lambat.. aku lambat sebab last minit goreng bege.. tu jer.. hehehhee~

orait.. aku nak share gambar setibanya kami di sana pada hari pertama...


ni gambar kat airport Padang.. atau Minangkabau International Airport.. xde rupe airport.. nmpk cam uma orang je kan? hehehhehe~

Inilah Pak Pami.. Tourist Guide kitorg yg sangat concern dan best~ dan sepanjang kami di sana, kenderaan Merah inilah yg mengangkut kitorg.. tak kira la jalan camne pun.. hehehe~

Orait.. ni air terjun Niagara.. hehehehe.. aku tipu.. kalau tak silap aku, ni air terjun Lembah Anai .. Air terjun ni terletak di antara Padang ke Bukit Tinggi.. So, kitorg singgah la kejap wpun tak sempat nak mandi..

Ni pulak gambar kami-kami di depan Pusat Dokumentasi dan Informasi Kebudayaan Minangkabau ala² Rumah Gadang di Padang Panjang..

4 Pasangan Pengantin BARU LA SANGAT... muhahhahhaa~

amek kesempatan Berbaju Pengantin Minang yg berharga Rp.35000 seorang.. so, sepasang = Rp.70000.. ala.. bukan selalu.. tapi diorg tak inform pun kena bayar waktu awal² tu.. kira kategori kena 'tenceng' jugak la nih.. hehehhee~

* kat sini jugak kene 'tenceng' sbb beli aiskrim pedel pop yg berharga Rp.5000.. sedangkan harga nya kat mart = Rp.1700 jer.. hanceng dooohhhhh~

gambar kami semua di depan Rumah Gadang~ ehh.. mn Qasrina si DakBam?

ni plak gambar kitorg Dinner.. aku ske Nasi Padang.. nyum3x...


OK.. Ni pulak gambar yg takde rupe manusia.. utk hari pertama.. ahaks~

Lembah Anai Air Mancur..

Tak ingat lak nama kuih ni.. tapi dia bungkus pulut dan nyior kat dalamnyer.. dan salah satu jenama air mineral kat sini = SMS.. atau Pak Pami cakap maksudnya 'Selingkuh Memang Seronok'.. hehehehhe~

Ni lah cara² memasak Bika ( Coconut Cake ) atau Lempeng Nyior + Pisang.. atau Pak Pami cakap Kuih Neraka.. ahaks~



more stories & picca :
ET
BAI




16 comments:

wANieYZ said...

kueh neraka pun ada?? ish xley mkn 2 nnti masuk neraka..hahahaa

Atia Adina said...

seronoknya....bila lah akak dapat gi agaknya......

syusye said...

wow best nya..ingat pic dia kwin.. rupe nya melaram yea.. he he he

Ermalina said...

bestnyaa.. teruja

azieda razak said...

wah... seronoknya dia... ada ole2 dr sana tak??

e.l.i.s.s.m.i.e said...

best siot...bikin aku kejelesan :p

aizuemi said...

wani
kuih neraka ni kalo dimakan rasanya enak..

k ad
nnt kak.. ada rezeki ley pegi..

sura
muhahaha.. kitorg kawen lagi skali kt sana..

erma
teruja betul..

azie
musti la TAKDE.. kan da tulis entry sebelum ni no money no talk.. muhahahha.. rupiah tak cukup beb..

elis
tahniah.. g reramai.. mmg besh~!

miezaniera said...

tp dimana ek budak bam2 tuh..tkkn dia tukang amik gmbar kot..musykil he..

aizuemi said...

hahaha.. tu ar.. magika betul.. aku pun tcari2 dia d dlm gmbr tu..

eT said...

aku xturun eh time gambar wat bika nih?
pesal aku cam xpenah nmpk jek keadaan tersebut?huhu

Farihan said...

Bila nak start 1 entry nie?? refer at jelah

chucky said...

bes2

chucky said...

jehlesss

aizuemi said...

et
waktu bika tu ramai tak turun.. ikram je trun pastu dia blanje kuih neraka nih..

maro
hahhaa.. refer² je ar.. tp n3 aku n3 malas doh..

chuck
besh~ ske g sane..

army4war said...

day 1 day 2 day 3 day 4 day 5!!! semua sangat terjua kekekeke

aziman omar said...

Bukittinggi Indonesia terkenal dengan kain sulam dan telekung nya yang sangat cantik dan menawan.Dapatkan corak kain sulaman terkini dengan harga yang TERsangatttt murah disana.Jangan lepaskan peluang shopping sakan di Bukittinggi Indonesia.
Dengan harga yang sangat berbaloi dan design terkini!!! Kami boleh bawa anda ke tempat kain sulaman yang menarik dan murah!!! Hubungi kami dan jom shopping di Bukittinggi bersama kami.
Kami sedia menawarkan khidmat tempahan hotel,pengangkutan,supir dan ground pakej.
Call/sms/whatsapp:0126665436 (Aziman) Lawati Blog kami:
http://freelancetour.blogspot.com/