Sunday, October 10, 2010

[ Vacation ] - Kenangan Padang - Bukittinggi - DAY 04

4th day at Bukit Tinggi.. ape kami buat pd hari terakhir di Bukit Tinggi ini sebelum petangnya kami bgerak kembali ke Padang.. tgk gambo² kat bawah nih : 

kami akan terus gerak ke Padang, so siap² Check Out dari Hotel...
inilah hasil para jutawan mengopakkan duit masing².. 

et nih wat deeeek je.. 

amende la bebudak nih.. cam bebudak la.. isk.. bebudak betullah..



ni la lobang japang.. kalo mira and maro cakap ade rasa pape..
ak tak rasa pape kecuali kat dalam tu dingin.. cam ade aircond..
wpun hakikatnye cuma udara semulajadi.. 

ni la tourist guide yg angkut kitorg jln2 dalam lobang japang tu.. ok.. kalo korang nmpk.. kat dinding tu ade lobang.. tu tmpt tentera japang nk campak para buruh paksa yg diorg nak bunuh or mati dlm proses pembinaan lorong @ lobang japang nih.. aku nk masuk intai tgk pe ade.. tp bebudak ni tak bagi.. hurmmm.. takpe la.. ye ar.. diorg syg aku.. takut de pape lak kang.. haru biru semua org.. kan kan kan.. 

ni kuburan yg berada berdekat area Taman Panorama ... kitorg amek gambo ni dari atas menara tinjau.. 



Lukisan-lukisan yg chantek.. harga lukisan ni antara RM14 - RM30 jer.. 

aku pun nk tunjuk skill gaks.. senang je pun wat ukiran nih.. 
cikgu Pendidikan Seni aku musti bangga tgk hasil aku sehebat ini.. ahaks~

ni satu lagi hasil kerja tangan aku.. ingat senang ke nk siapkan..
mau kematu pungkoq kalo mengadap ja keje nih.. 

OK.. ni da tiba di padang.. Sungai ni.. Sungai Siti Norbaya.. 
ade la si Pak Pami cite pasal sejarah Siti Norbaya.. dengarnye sayup2.. so, daripada salah fakta, baik aku tak  cite pape.. hehehe. .korang search je ar.. kalo suh aku nyanyi lagu dewa - cukup siti norbaya, mungkin boleh.. hehehhehe~

'Dengarkan manusia yang terasah falsafah


Sesaat katanya itu bukan dogma


Oh.. cukup Siti Nurbaya
Yang mengalami Pahitnya dunia
Hidupku kamu dan mereka semua
Takkan ada yang bisa memaksakan jalan
Hidup yang ’kan tertempuh'


Pisang + Choc Chips + Keju.. 
Sedappp!!!!


more stories :
et
mira
bai

7 comments:

eT said...

aku sibuk nk pose..ko sibuk nk tembak aku..miayayayahahaha...

aizuemi said...

hahhaha.. aku ske.. ko tu cibuk aku nk amek gambo.. kihkihkih~

e.l.i.s.s.m.i.e said...

cantiknya lukisan..tak beli kaa satu?

aizuemi said...

beli.. musti la beli.. nnt nk gantung kat uma~

eT said...

eh zue...ko try la wat pisang + cheese + coklat rice tuh...aku ngidam nih...nyum3...dapnyer...

army4war said...

gambar paling menarik ialah gambar yg last tue.. siyes sedap!!

aizuemi said...

et
aduyai.. apsal ibu² ngidam ske mintak food ngn aku ar?

mira
jom kita g uma maro bikin pisang ni.. mau ka?