Thursday, March 19, 2009

[Edisi Coba] - Malam Ada Lampu

aku msh ingt, kata2 dr seseorg yg prnh mlemahkn semangat aku,
Fotografer yg baik ( bagus ), x akan tunjuk gmbr2nya yg buruk
hmm.. ada betulnya.. aku sokong statement tu
however, itu utk fotografer yg baek la kan?

camne plak kalo org yg baru nk blajar cam aku ni
yg cuba nk mintak tunjuk ajak drp seseorg
utk perbetulkan ksilapan diri sendiri
tp kow kow je diperlecehkan
sbb 'cikgu' tu da perasan bagus sgt?
yg dia tau, kondem.. kondem..
beri kritikan membina.. bkn itu lebih baek?

xpe la.. abaikan dia..
skrg ni..
aku saje nk tayang gmbr aku yg tak cantek
tapi saje aku letak kat sini

aku jrg amek gambo wkt mlm sblm ni
sbb aku lebih ske amek gmbo org drp gmbo pmandangan
tapi sesekali rs nk c0ba.. tak salah kan?

maafkan aku kiranya gambo ini tak cantek..
kerna aku masih lagi bukan fotografer yg baik..



Masjid Shah Alam Ver I

Kat gambar ni sepatutnya ada light-trail..
tapi ntah le.. knp gmbr ni tak sharp?

aku tak tau nape aku ske tgk light-trail dlm gambo ni..
( korg tak ske? xpe la.. aku syok sendiri.. huahuahua )


love? tak nmpk? tgk betul2~


* apsal gambar jadi cam tak sharp bila letak kat blogger.com ek? anyone? ni ade rasa nk letak kat tmpt laen lak ni.. hehehhehe... ape maro? Flickr? no prob.. skrg jugak aku bukak~
* teruja utk g testing apabila lihat gambar milik Mazuhan & Syam
* nk ajak maro lenkali.. jom maro.. jom jom~!


16 comments:

miezaniera said...

sape kata tk cantik?cantik la tuh..kalo tk cantik mesti ko tk letakkan kan kan?hehehe
(Fotografer yg baik ( bagus ), x akan tunjuk gmbr2nya yg buruk.)keep it up go go chaiyuk2..

maro said...

hehe thank sudi gak nak ajk aku....hehe aku dah byk kali kena tp itu kan cabaran...gmbo ko semua pd aku cntik jer,compo pun cntik.Sifu bila mau trunkan ilmu....like the love...hehe..jom g buat love...love...love(jason marz)

aizuemi said...

bai
tq sbb mberi kata2 smgt utk aku.. tp aku ni ske je m'down'kan diri aku sndiri.. nnt aku naik lif kasi up sket.. chiayok~!

maro
tq jugak sbb gmbr yg aku rasa tak cantek tapi nmpk cantek di mata ko.. hehehe.. nk turun ilmu? pulut kuning + itik gantung sekor..

* g buat LOVE? kalo translate bhs omputeh - MAKE LOVE... bhy tu maro.. huahuahua~

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aduyai...gini pun x shantek ker? ko tak buat baby photoshoot ka? bape hengget pakej dier :D mana tau aku nak buat bday bash nanti utk baby aku..lalalaa

aizuemi said...

elis
kalo utk birthday, aku amek harga lebih kurang sama dgn harga engagement.. cover utk 3-4 jam.. mau harga? hehehe.. roger aku

Ermalina said...

sapa kata x cantek? cantek maa...
suka yg love2 tu hehehe...

eh ko amik gmbo sambil drive ke? gilo :P hahahhaha

aizuemi said...

love2 tu aku cilok idea maro.. dia yg perkenalkan dkt aku.. hahahha~ pastu aku testing ar..

biasa ar weh.. amek gambo waktu jiwa kaco, mmg la sambil drive... (auta)
aku park kete tepi jalan, pastu tetiba datang idea amek gambo camtu..

emilia said...

chantik leee...

mays said...

cantek jerk =)

pejal82 said...

woiiit gambar cantik..sape kata tak cantik..nanti jadi sifu aku erk..hehehe..skg aku belajar ngan adik ko..

aizuemi said...

huhuhu~ aku tak layak utk mengajar arr.. kalo nk blajar sama2 boleh ar..

tq kak emi, tq kak syam..

pejal82 said...

okay..tq...

Yong Zahura said...

OK jerk...
Takde laa buruk pun...

iejaZin said...

zue - suka gmbr ketiga .. cantik!! hehe .. yg lain2 tu mmg la ada yg tak sharp ..

statement org tu salah .. kalau kita letak gmbr yg cantik jer.. camne org nk komen kan??bila dpt komen2 dr org2 lain .. kat situ leh improve skill kita smbil sharing2 ilmu yg ada .. kan..kan..kan???

aizuemi said...

YONG
tq.. aku ngn dik matt nk tangkap gambo best lagik.. pejal da ade dslr, so leh g lenjan ngn dia.. hahahhaha~


Kak Ieja
yg laen tu kalo gambar real mmg sharp gilerk.. tapi kat sini jadi blur.. tensen..

tp ada yg bpendapat, gambar yg cantek je utk tatapan orang.. hehehe~

pejal82 said...

jom melenjan...tara hal...hahaha..janji aku cuti..aku ngah tggu zaem nyer kamera lak..lagi banyak xtvt pasnie...