Monday, January 02, 2012

[ Eddy ] - Al Fatihah

Assalamualaikum Eddy,


Aku tatau mcm mana nak mula surat nih, tapi aku harap surat aku yg ringkas ni yg tatau ape pangkal ape hujung ni dpt mengekspresikan ape yg aku rasa sebenarnya.. 


Selama ni, kita kawan tak pernah pun ko berkira dengan aku .. Aku request ko bagi , aku mintak ko sediakan.. Dan paling penting, ko tak pernah langsung berkira dengan aku.. Aritu ko sibuk nak makan Lamb Chop, aku cakap nk suh aku belanja tadak hal, decide date ar... Tapi smp hari ni, aku tak sempat nk belanja ko mkn Lamb Chop.. Sape suh kita main tangguh² .. Patutnya cakap je, kita decide terus kan???


Hari aku kawen, ko x datang .. Ko cakap, xde geng nak dtg wedding aku.. Tak pe lah .. Aku tak kisah pun .. Janji ko tetap wish and inform aku .. dan paling penting, aku tak sangka ko betul² hadiahkan aku spoiler utk IYNZ .. Time tu, aku rasa haaaaaaappy sangat.. Thanks Eddy .. 


Ko mmg sayang IYNZ kan? Ko pernah cakap dgn aku, ko nampak JAMBU bila drive IYNZ aku .. tapi ko ske.. kira ko jadi pemandu berhemat bila ko naek kete aku kan? Hahaha.. dan pastinya aku suka kalo ko pinjamkan SUZIE ko kat aku, sbb ko musti mandikan IYNZ and kemas IYNZ kasi wangi².. 


Ko pernah gtau aku ko tanak susahkan Kak Noni .. ko nak cari rumah laen .. ko ajak aku beli TOPAZ 4.. leh jadi jiran .. rupa-rupanya tak sempat kita nk berjiran .. :( 


Sebelum ni, aku kuat gak membebel kat ko kan?
Aku suh ko jadi suami soleh, jaga isteri ko bebaik .. 
Aku suh ko cpt² dpt baby.. sbb anak aku da bakal keluar nih.. 
Ko cakap ko rindu isteri ko .. eleh .. aku pun rindu hubby aku .. 
Aritu ko suh aku nyamar jadi keluarga ko, sbb nak ajak aku ngn hubby mkn free kat Sheraton Hotel.. ( ntah pape jer kan? )
Ko ajar aku main emas dinar .. tapi aku haram smp skrg tak reti² dan x paham²..
Aritu sibuk ko nak buat blog, aku pun ajar la ape patut.. Alih² ko cakap, semua tertangguh, kan aku da cakap, ko musti hot hot ciken poo .. huh! http://chucksthebest.blogspot.com/  ni kiranya da senyap dan diam 1000 bahasa la lps nih kan?
Aku sibuk nak usha Fiesta , ko sibuk suh aku usha Vios.. 
Aku sibuk nk uma murah, ko sibuk ajak duk Saujana Putra.. 


Ko sgt supportive kan? Selama ni ko duk support aku main futsal kan? aku ingat, ko pernah singgah ke Sport Planet Ampang nak tgk aku nye game.. Puas aku cari gambar tu dlm pc aku.. tapi aku tak jmp .. ahh.. biasa la, time kita nk cari xde jer.. sedangkan aritu baru jer aku tnampak gambar kita .. plus gambar kita kat konsert MCR .. Allah da bg aku hint² ke? tapi.... aku tak paham hint tu rupanya... :(


Aritu boleh ko tny aku berdebar ke tak nak bersalin kan? musti la jawab aku berdebar .. dan dan tu ko kutuk aku .. ko ingat aku ni robot kan? xde perasaan .. :P tp aku x penah kisah .. sbb aku tau, ko mmg kuat gurau.. lagipun, kekadang mmg muka aku ni mcm robocop kan? :P Ko cakap nk tgk anak aku... tapi... apa boleh buat... kita merancang dan Allah menentukan segalanya kan?


Dannnn... paling aku ingat.. tiap kali Man Utd kalah, ko musti kutuk MAN UTD slumber badak dan sesuka ati ko jer .. tapi aku x heran sbb aku pun amek chance kutuk "ARSENGAL" ko tu .. yg penting ko berpaling tadah dr Arsengal sbb da tak hebat .. :P Ko sibuk nk cari team laen, aku sibuk pujuk ko sokong SPURS mcm aku .. ye la , 2nd team aku SPURS maaa.. at least ade ar geng mo sokong SPURS nnt.. tapi..... :(


Aku happy sangat saat ko gtau aku yg ko da nak kawen bulan 6 aritu.. Tapi aku mintak maaf aku tak dapat nak hadiri majlis ko tu.. Aku g honeymoon dgn hubby aku kat Singapore .. Alhamdulillah, da melekat pun .. hehhee~ Tapi bila aku tgk gambar, eceh, hensem gaks kawan aku sorg ni kan? Syukur la sbb isteri ko pun cun n kiut.. Cuma ko x berkesempatan pun nk kenalkan dia dkt aku .. aku kenal dia pun waktu kakak ko kenalkan dekat Hospital baru ni.. Comei che mek ko kan? patot la ko rindu memanjang.. 


Tapi Eddy,
Aku rindu la dkt kau!!!!
Last ko chat ngn aku 02/11/2011 .... tu pun ko gtau bahu ko patah .. time tu aku leh gurau2 lagik kan? 
Patut la ko lama diam, ko da kat hospital sejak dari 10/11/2011 lagi .. tapi ko x inform aku pun.. mungkin tak sempat kan?


( Mohd Zuhaidi a.k.a Eddy )


Lepas kakak ko letak status ko kritikal, aku terus meraban cari camne nk kontek kak noni.. alhamdulillah, aku dpt jugak cari details wad ko ( tq kak ira ) .. the next day, aku nekad .. wpun kakak ko tulis, lawatan utk keluarga terdekat.. aku DEGIL .. mcm ko cakap slama ni la kan.. aku mmg DEGIL pun.. aku nk jugak g mlawat ko..  By hook or by captain hook.. aku nak jumpa ko.. alhamdulillah, Allah bagi rezeki aku utk jmp ko.. wpun waktu tu, ko da tak dpt jawab ape aku cakap.. aku tau ko tetap dengar ape je yg aku cakap.. dulu, ko selalu tny baby aku sihat tak kan? ko ckp ko nk tgk anak aku comei cam aku ke tak kan? ko nk tgk anak aku tabah dan kuat cam aku ke x, anak aku nakal cam aku ke tak, anak aku kuat gurau cam aku ke tak... 

dot dot dot .. 


Suicidal_Youth99

YM id yg takkan tegur aku da sekarang .. Allah lebih sayangkan ko.. Aku redha .. Aku akan sentiasa doakan yang Allah akan tempatkan ko bersama orang-orang beriman .. Aku takkan lupakan ko .. Aku bersyukur sebab ko tunggu aku lawat ko .. Aku sempat berjumpa dgn ko sebelum ko tinggalkan aku .. 


Terima kasih atas semuanya .. dan maafkan semua kesalahan aku sepanjang kita bergelar kawan... 


Al-Fatihah~



11 comments:

Yong Zahura said...

Ngah...

Sedihnya aku baca.

Alhamdulillah, sempat jugak ko jumpa dia..

Semoga rohnya dicucuri rahmat.

aizuemi said...

InsyaAllah .. Al-Fatihah ..

Farihan said...

Al-Fatihah aku doakan dia dier tenang disana, ko x yah sedih-sedih k, walaupun mungkin x ramai kawan mcm arwah tp mungkin ada yg sama.

Sarah Syazwani said...

sedihnyaa..lap air mata jap..:(

eT said...

Al-fatihah...moga roh dicucuri rahmat...

aizuemi said...

sarah
aku x reti nk olah penulisan aku jadi menarik.. tp ini mmg yg aku rasa..

et
insyaAllah.. sedekahkan fatihah kepada arwah yer ..

miezaniera said...

Alfatihah..semalam aku nangis sbb anak aku nangis..tapi arini ko pulak buat aku nangis baca cite sedih ko ni...;(

aizuemi said...

bai
sorry buat ko nanges di waktu² camni .. doakanlah Eddy wpun ko x knl dia.. tq~

DarwisyDzaquan said...

takziah zaz.m0ge arwah ditempatkan di kalangan insan2 beriman.

adeqs comeyll said...

innalillahi wa inna ilaihi raji'un...
nie ek y k.ngah ckp aritu..
xsempat jmpe ank k.ngah ek..
perancangan Allah y terbaek...

Al-Fatihah~

aizuemi said...

ila
insyaAllah..sama2 kita doakan yer

adik
tu a. Allah lebey mengetahui segala2nya. semoga dia tenang di sana..