Tuesday, January 17, 2012

[ Me ] - Versi Mak Buyong






Cam kiut jer kan bila ade orang panggil kita Mak Buyong, hahaha~   Selain Mak Buyung, Mak Yong, ada juga org panggil Mak B .. Kelas ko Mak B~ Tapi aku penah dgr cite ade orang marah bengang sentap bila ada kawan² pangge dia Mak Yong or Mak Buyong waktu dia tgh preggy .. Alahai , sensitip bonar.. Mungkin sbb dia tak sanggup badan dia yg selama ni macam kerengga kat pokok mangga tu bertukar jadi macam gambarajah di bawah ni ha ..




Ehh.. kira ok lagi tu kalo buyong camtu .. xde la hudoss pon.. ( haha, penyedap hati jer weiii ) .. Doesn't matter la apa dia pikir.. Itu kan hak dia.. Terima jer la dengan hati yang terbuka.. Lagipun bila orang laen preggy dulu, aku pun panggil orang lain Mak Buyong.. so, ape salahnya bila orang laen panggil aku gelaran tu skrg .. Kalo nak rasa cambest jer, aku anggap tu macam gelaran Dato', Datin, Yang Berhormat jer la .. Lagipun title Mak Buyong ni paling lama pun bertahan dalam 9bulan++ jer .. Pastu title tu da berubah jadi Ummi, Mak, Mama, Ibu , Emak, Maa, Mother, Omak , Mummy, Bonda dan macam² lagi .. kiutttt~!

dannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn


 
KNP SERIUS SGT BEB??? CHILL ARRRRR~


hehehehe~






6 comments:

Yong Zahura said...

Aku mmg dah sesuai jadi mak yong dah haa...

Nama dua dalam satu... wakkakaka~

Ira said...

Nnt da bersalin, rindu plak ngan gelaran tu.. hehe

eT said...

hahaha...
hai mak yong...

aizuemi said...

yong
tu ar sapal.. tp WE LOVE MAMA YONG !

ira
hehe. kalo rindu, sambung la preggy blk ye ira

et
hi bakal mak yong, jgn lambat2.. tambah lagi sorg .. hahahha~

FM said...

aku suka nak panggil ko budak demok hahahahahahaha

aizuemi said...

FM
haha. demok yer.. xpe... xpe...