Sunday, June 07, 2009

[ Me ] - June is Wedding Month

Kahwin... kahwin...

Ramainya kawan2 aku yang berkahwin pada bulan 6 nih.. Ada yang jemput dan ada jugak yg jemput utk majlis cukur jambul je ( walhal kenduri kawen dia.. konpius gaks aku.. ye ar, mak aku cakap, kalo org tak jemput takleh g, adapun kalau tidak dijemput, tidaklah wajib kita hadir...bahkan haram pula sekiranya tuan empunya kenduri tersebut tidak menyukai kehadiran kita.. )

Perjalanan majlis perkahwinan kali ni bermula dengan saudara aku iaitu Kak Wanie.. Alhamdulillah selamat segalanya, aku ralat kerna ku tiada bergambar dengan beliau.. Pasangan Kak Wanie adalah seorang blogger hiburan terkenal iaitu Budiey.. ( visit www.budiey.com ) .. Oh yea, she look so gorgeous dat day.. tetiba nk nyanyi lagu.. Beautiful by Akon... hehhehehe~

Around 2 oc, bgerak kami ke rumah seorang lagi saudara aku -> Yana.. wah wah, pompuan ni pun sama, tetap gediks dan ganaz seperti biasa, wpun da berulang kali diingatkan supaya AYU dan SUPAN di hari persandingan.. partner kepada cik Yana kita adalah encik Murhazlan ( helo mat ule, how to spell ur name ha? ) at8r dat, kitorg gerak menuju ke Jerteh.. akibat kepenatan.. kami tdo dgn lenanya.. ( kami tu mayb juz refer to ME, MYSELF and I je.. ahaks~ )

on 5th.. free and easy.. but, ada sesuatu yg berlaku pada hari ini.. mayb kita akan baca di entry seterusnya.. (MAYBE oke? depends on brapa rajin i am.. )

on 6th.. Isaac meluncur laju gerak ke kuala berang.. me attending another wedding.. Wedding Kak Jaa, kakak kepada Nosa.. ohooooo.. hijau betul, and tak sempat dia makeup smp abes.. tapi kompem cun nye ar.. sape tak kenal kak jaa, terkenal dgn keayuan (kesamsengan), lemah lembut ( garang duhhhh ) dan juga ke'sporting'an dia ( ini btul... ).. tahniah kepada Ma n Bak sbb dpt menantu kedua hanya dlm masa 3 bulan.. hehhehehe~

olrite.. then we ol gerak ke .... AIR TERJUN SEKAYU.. yezza.. panas beb.. ape lagi kitorg leh buat selain merendamkn diri dengan suka citanya.. ehehhehe~ besh.. besh.. kitorg buat port tu mcm kitorg punya, org lain takde yg brani dekat.. huahuahua~ ape idaknye, buih sabun maro je da mencemar kawasan persekitaran.. ahaks~

then singgah di rumah Yang Berhormat Siboh... tapi dia takde umah sbb g makan gulai umah member sekelas aku yg terlupa kot nak jemput aku.. hehehhe~ sebenarnya aku singgah umah sibah sbb nk g iron tudung je.. tapi kena tahan ngn adik dia.. takut si kakak nye akan mbebel sbb tak tunggu dia.. hehehe.. i love when sibah membebel.. dia nmpk cantek bila membebel.. ahaks~

setelah bising2 bab lodging aku pd hari tsebut, aku nekad utk mencari sebuah bilik di Kuala Terengganu.. sangat susah sbb all the hotels are fully booked... uhuks~ tapi nasib kami baek coz a few rooms dkt Felda Residents Kuala Terengganu successfully di-releasekan.. ahaks~ dengan cargasnya, kami ke sana.. anyway, time we all call FR tu, kami tgh mjamu selera di Pantai Batu Buruk.. the Chicken Chop sangat sedap.. nyummie~!

bila da masuk hotel, ada 1 perasaan, TANAK KUAR G MANA2.. sepanjang malam kitorg mmg lepak dlm bilik tu.. until we ol check out dr room tu.. ahahahhahaha~

mata ngantuk.. jiwo kaco.. so... tido ar.. ( to be continued...... )

5 comments:

miezaniera said...

mana gambor???

aizuemi said...

gambo dgn mar0... hehehhee~

Ermalina said...

wuii.. padat2 huhuhu

iejaZin said...

betul2.bulan jun adalah bulan memenuhi undangan perkahwinan~

.:me insan biasa:. said...

waa...sempat berendam kat sekayu dlu.jeles tul aa