Tuesday, January 27, 2009

CNY Holidays - Day 1

last friday..
aku, maro, kak esah dan fazil
sme half day...
utk mneruskn trip kitorg ke Besut..
[ as usual aku ke sana atas dasar kerja.. ]
[ dan mhadiri majlis perkahwinan kawanku.. ]


our journey start at 6.00pm from KL...
to avoid heavy jam in KL..
we all lalu tol mana ntah
tapi de lalu Pusat Sains Negara..
( area bukit kiara kot.. )


terus punye terus punye terus..
setelah 2 perhentian kitorg berhenti tdo..
aku tak biasa jln ikut Gua Musang ni..
so, tak berapa berani nk laju..


sibaek gaks slow
ada juga hmpir blaku planggaran..
kes kete dpn brek secara emergency..
ada jugak aku drive masuk lane org..
kes da terpejam mata..
cuak gaks sposen..


tapi.. alhamdulillah..
kitorg tiba di jertih dgn selamat
pada jam 7++ pagi...

dan mnumpang kasih di rumah kakak maro..
tq sangat2...


pastu..
gerak check in di chalet yg ditaja oleh Kak Lini..
hehehe.. tq kak lini for the nice accommodation..
Demong Beach Resort, Besut..


gambo aku waktu nk check in


Demong Beach Resort ni nice place..
nice bedroom.. however unsafety toilet..
I'm quite particular about SAFETY TOILET..
knp aku cakap kurang SAFETY?
juz look at diz pic..

i took diz photo from outside the toilet...
i can see you Maro!



Demong also have a lousy breakfast,
so i called it - 'Nasi Lemak Tak Sedap'
but on the 2nd day..
the food looks nice plaks.. xaci!


wutso ever...
secara totalnya Demong Beach Resort selesa!


wokeh...
lepas check in tu..
kitorg g jengjalan kat tepi pantai kat Bukit Keluang
caaaaaaaaaaaaantek sangat tempatnye
tapi cam biasa...
masalah pencemaran melanda pantai2 di msia
akibat sikap ketidak prihatinan rakyat msia sendiri..




lupakan sejenak pasal 'sivik' tu..
kembali kepada tempat ni..
skali lagi..
caaaaaaaaaaaaaaantek sangat...
ni aku share gambar...




sempat pose..
sekeping dua gambar kat situ..
then kitorg kembali ke umh kakak maro..
lunch .. then terus gerak kembali ke Demong..




petang..
kitorg lepak2 dekat pantai berhampiran Demong tu..
ni kat bawah ni ade sketsa sket.. hehehhe..
katak merah mengganggu kak esah!






magik.. slipar aku leh ilang..
[ jauh slipar tu terbang...]


malamnye..
selepas maghrib..
kitorg gerak ke umh Kak Lini
maka bermulalah aktiviti ku
[ kak esah duk bilik.. dia tamo ikut.. ]


KISS..
alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar...
kami kembali ke Hotel dengan bekalan Nasi Minyak dan lauk-pauk
sedap!

[ gambar majlis akad nikah tidak akan dipaparkan pada entry ini.. harap maklum ]

aku da tambah gambar sikit... gambar2 akad ni aku punye kije..



aku ske gambo ni.. aku nmpk kurus.. wakakkakak


then... teeeeedooooooooo!!!!


[ kredit to Maro for the pics huha huha kita.. muah muah muah.. sayang ko! ]


12 comments:

pejal82 said...

huhuhuhu..bahaya kes drive pejam2...co pilot tido gak ka??

aizuemi said...

co-pilot pun tertido kot..
tapi penumpang blakang sume celik..

ni kes tak sengaja...

Stan Kairez said...

co pilot tido sbb x diberikan kepercayaan menggantikan pilot yg letih. pilot lbh rela tido tepi jln dr bg co pilot bwa. btl x?

iejaZin said...

bahaya jugak jln tu ek .. seb baik bwk slow2 ..

er .. katak merah tu ... lompatannyer sungguh tinggi .. slalu praktis ya????hahahahhha~

aizuemi said...

Fazil..
tpaksa sbb takut co-pilot tu pun ngantuk.. kan kan kan?

Kak Ieja..
hehehe.. skrg ni aksi lompat katak je.. terjah kak esah...

ermalina said...

hahah... pandai2 katak tu.. brape kali lompat haa :P

magik2 selipar leh ilang huhuhu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku suka laa aksi katak merah tuh..nanti bila anak aku dah pandai melompat, aku nak suh dier buat..aku?berat..susah nak lompat :P

Stan Kairez said...

masih lagi terasa kekuatan angin di situ...Nk berdiri pun ssh.

aizuemi said...

erma
aku lompat dlm 4 kail je kot..
pandai tak aku ilangkan slipar tu?
kihkihkih~

elis
aku buat kursus lompat katak..
nnt ko register ank ko.. spesel price...

fazil
mmg angin kuat..
ombak pun jahat.. eh silap.. ombak pun besar~

Yong Zahura said...

Huhu~
Banyak sgt nak komen
Sampai dah tak tau nak komen apa
Last-last
Tak yah komen laa..
Huahuahua~

aizuemi said...

camtu la ko kak yong...
uits..
tak sabar nk bhibur di Cameron!

EGI said...

xtvt trbang2 tu bukan time pagi ker?kelupaan yang terserlah aku niee