Monday, April 19, 2010

[ Me ] - Memori 10 tahun lepas... Uisshhh...





tensen lak tgk entry sendiri lately ni, knp la penuh dgn lagu2 sedey bangat.. tgh sedey ke? hurmmm.. macam xde la sedey da.. let by gones, be by gones.. mau teruskan baki2 kehidupan yg ada ni dgn penuh rasa kecintaan, kasih sayang, keimanan dan ketaqwaan.. amin amin amin... 





horait .. tetiba teringat cite zaman skolah dulu.. ni gara2 jadi penonton setia ( xsetia sgt pun ) cite KITA la nih.. damn, gara Scha aku tgk cite nih sebenarnye.. muhahahhaha~

aku ni bkn la bdk yg baek sgt pun waktu skolah ( skrg pun sama ).. smpkan cikgu Ani ( cikgu Math aku utk 2 tahun ) penah a bandingkan tahap KENAKALAN aku dgn kakak aku.. ( sedangkn kakak aku blakon baek je kat skolah dulu.. blahhh aaaa~ ) 
kenakalan aku makin menjadi2 bila aku bkawan dgn geng SuperBykerz (SB) aku.. huduh syial nama kita.. hahahha~ sape bebudak dlm SB ( bkn Sipot Babi k ) ni? biar aku perkenalankan sorg2..


1. Sibah ( Nickname : Penyu )
ni la teman plg rapat.. kekaseh gelapku yg cerah nk mampos.. hahahha~ takde ar.. dia paling rapat ngn aku.. aku sendiri tatau nape kitorg leh rapat sedangkn mulut dia kuat bleber.. bleber tu ape? BERLETER.. kekadang aku tak dengar pun ape dia bleber sorg2.. aku biarkan je.. mls gak aku nk lyn dia.. angguk2 geleng2 je.. kenangan paling tak dpt dilupakan, penyu ni pernah makan PENAMPOR JEPUN aku.. smpkan terdiam n tpaku la minah nih.. kitorg tak gado, tapi dia cabar aku tampo.. so, da kena.. mau diam.. sowi sayang.. never do dat again.. seriously.. love ya~!

2. Ila ( Nickname : Kambeng )
bdk lalok.. mcm amek dadah.. tapi gua tau lu bersih beb.. rumah dia jadi sarang aku utk lepak.. bukan aku je, sarang abg long jugak.. ummi ayah aku tak perlu risau sbb inilah sarang aku kalo aku takde kat umah.. takde ke mana aku nih.. pasal si ila ni, geletaq dia no 1.. ckp je mamat ensem mn yg dia tak kenal kat skolah tu.. jgn kata skolah kitorg je.. mamat skolah laen pun dia cargas.. contohnya, bdk 'kamon marang fight3'... g tgk sukan peringkat negeri.. tapi g sokong skolah marang.. tak paham aku.. tak paham... lalalalalal~ dan dia adalah pelajar kesayangan cikgu Kimia kitorg.. setiap kali kelas kat lab tak pernah ilang.. heheheh~ kan kan kan?


3. Syam ( Nickname : Tapir )
si kurus kering.. tu nama gelaran yg bapak aku bagi utk minah nih.. Shasham.. teman baek Ila dalam bab geletaq2 nih.. bab gedix mmg johan.. kalah johan nawawi (xde kaitan pun).. kalo bleh aku mmg nk labelkan dia SHAM SI MUKA TINGKAP.. tujuan utama dia duk dkt tingkap sbb senang nk usha mamat2 encem yg lalu, wpun aku tgk kt skolah aku tu, xde pun mamat yg encem.. perasan encem rmai.. ahaks~ wkt zmn dulu, mlm2, uma dia jd port utk kami belajar.. mak dia rajin masak2 utk kitorg.. yg sedapnye, air sunquick.. huhuhu~ lamanya x minum sunquick panas uma ko.. weeendu... kihkihkih~ bnyk kenangan kat uma ko.. bab TISU.. bab MAJUK.. bab KARAOKE.. hahahahha~ nauzubillah... sweet memories babe~


4. Zue ( Nickname : Tenuk )
dan ini lah anggota keempat SB.. xlaen xbukan aku.. dan semestinya aku seorang yg cool tp kuat majuk sejak dulu lagi.. bab majuk serahkan je pada aku wpun bebudak ni sekoq pun xkan pujok.. paling terror sbb bleh bwk beskal sambil tutup mata dan tanpa pegang handle beskal tu.. hahahha.. paling berlagak pun aku gaks.. mn de anggota ni yg berlagak cam aku.. parking beskal sesuka hati kepala hotak aku je.. pengetua pun best, tak pernah marah, smplah 1 ketika waktu aku nk g amek result.. CILAKAK punye HEM baru.. huh~ dia bukan HEM aku, peduli ape aku nk maki2 dia kat sini.. PK HEM dan PENGETUA zaman kitorg besh ar, tak kerek cam lu.. baru naek PK HEM da blagak.. sibaek aku da abes skolah, kalo tak, mmg dgn COOL nye aku cakar2 kete dia.. lalalalaal~ 




zmn skolah jgk la kita ske gabung2 nama kengkawan.. ngn pakwe toksah ckp ar.. smpkan dah tua bangka pun nk buat lagi.. sungguh tak matang.. wutever.. masing2 nye pemikiran, gua malas nk komen banyak ... nama kami setelah digabungkan dan kitorg de hari spesel.. HASZUENADILA's DAY iaitu pada 04 May setiap tahun.. dan dan dan.. diorg pernah marah aku sbb ingt aku tak ingat tarikh nih.. hehehehhe~ wpun aku ni stok yg bkn amek berat sgt bab2 tarikh wutsoever ni, tym tu siyes aku ingt dan aku msj diorg, cuma sms aku xsmp.. huhuhu~ sadish aku.. diorg majuk ar ngn aku pun, aku mmg xkan pujok, sbb aku xreti pujok dan aku xkn pujok.. 




aku nk taruk gmbr bebudak nih zmn skolah2 dl.. kat mana ntah nk cari agk2nye.. sape ade sumber, hntr2 kat aku weh.. email aku di aizuemi[at]gmail.com ... 





4 comments:

miss nina said...

wah, sekali buka cerita zaman sekolah
letaklah picture, baru tertarik da bomb

Yong Zahura said...

Pergh.... sorry sikit wehhh... Aku memang baik, sopan, ayu, khusyuk dan tawadhuk masa sekolah2 dulu, okay??

Cikgu aku pon selalu heran apsal hang tak baik dan ayu macam aku... Hahahaa!!!!

Tak puas hati kalu, mai la lawan face to face...

iejaZin said...

hehe .. best terkenang zmn skola ..dan .. dlu saya jgak seorg yg sgt baek .. eh .. Ayong pun baek jgak ke?samalah kite~ weeee~

erk . nape name panggilan smua nama haiwan2 peliharaan?? tenuk la .. kambeng la .. hhahah ~

aizuemi said...

miss nina : xde gambo ar.. zmn ni mn de digicam..

yong : aku BAIK cuma TAK AYU je..

k ieja : sbb .. ntah la.. tym tu sume sewel kot..