Thursday, December 04, 2008

Dah Tgk Los dan Faun ~


Aku rasa cite ni saaaaaaaaaaaangat2 lawak.. hahahhahaha.. guling2 gaks aku gelak.. apetah lagi kak esah.. keh keh keh.. dan paling penting kak emi pun gelak jugak.. ske tgk kak emi gelak.. hehehe..


anyway.. sedikit sinopsis cite tu ar (dari sudut mata aku)..


Filem ini mengisahkan mengenai dua orang budak kampung dari Melaka iaitu Carlos Rodrigo Gunting ( Hans Isaac ) dan Ahmad Faun bin Dollah [ if i'm not mistaken la ] (lakonan Adlin Aman Ramli ).


diorg berhijrah ke Kuala Lumpur utk cari keje. dlm kesibukan diorg mencari keje, diorg dpt ar keje kat 1 kedai jual pakaian dalam wanita.. tapi kejujuran Faun dlm memberi komen si JLO tu membuatkan diorg dipecat. hehehe.. tak bleh blah bila ade gaks org perasan cam JLO nih~


tapi semuanya berubah apabila Faun dh tlg tuan empunya kedai yang baru saja memecat diorg tu, Faun berjaya menjumpai dan membuat kesimpulan yg mengalahkan CSI di mana dompet bos diorg tu tercicir..


So, kemahiran Faun dlm cari bende2 ilang ni dgn ‘power of deduction’ tlah memberi idea kepada si Los yg sgt pandai bab2 marketing ni utk bikin 1 bisnes. "Los Dan Faun"..kompeni mencari barang2 yg ilang.. xkisah la ape pun yg ilang.. dan yg bestnye.. hehehe.. sume barang ilang termasuklah Da Vincci Code pun diorg berjaya selesaikan.. ahaks~ poyo siottttt... siap buat iklan tv utk promotion kompeni Los dan Faun nih.. hebat2!


Then, one day tu, seorang Datin ( lakonan Erra Fazira ) yang menonton iklan diorg perlukan pertolongan Los dan Faun utk mcari semula jam tangan yang bernilai RM30 juta peninggalan arwah suami dia yg tlah meninggal dunia akibat saket jantung. [ wpun jam tu klihatan mcm jam rm25 dkt petaling street only ]


heheh.. usaha dalam pencarian tu agak mencabar sbb si Faun dh ilang power.. disebabkan kemungkinan dia syok kat itu Datin looo.. so...


sendiri pegi pawagam + beli tiket + beli popcorn + beli air... then tgk la kesudahan cite ini.. mmg best.. mmg syok.. i like.. muah2... Syabas Afdlin Shauki.. Another nice movie utk tatapan umum~!


gua kasi 4.5 bintang~!!!!



3 comments:

ermalina said...

best3 sgt.. hehehe...
kenape? haa itu yg kita tak tahu..

wakakakaa...

aizuemi said...

hehehe.. ko ni..
apsal ko dh sama sewel cam cite nih?

haaa.. itu yg kita tak tahu..
ahaks~

Zaem Hayes said...

ahaha
scene time dkt dapur tu best~