Wednesday, September 26, 2012

[ Vacation ] - Gold Coast Morib


Oke.. Kali ni percutian ringkas 2H1M di Gload Coast Morib Resort

Package yang dibeli di www.streetdeal.my
Nak kata berbaloi, agak berbaloi.. 
Bilik menarik.. Siap ado jakuzi lagi weiiiii~


Entry kali ni penuh dengan gambar..
Almost 20 keping.. 
So... tadah jer la mata yer~

Ni gambar kitorg waktu excited dan teruja tgk view dari bilik kitorg.. 


Ok.. mama da penat.. 
Nak duduk atas kerusi dengan penuh rasa kepenatan..
Tapi........
Rupa-rupanya....

Auni : "Tayah la duduk mama... takkan tgk je pool tu... jom ar terjun tiruk..."
aigoo.. si kecik ni.. pandai plak buat muka camtu...
Ye Lah!!!! Esk kita mandi pool besar...


Auni : "Ayah... Jom la... kan best dapat mandi pool reramai tu... "
Ayah : "Bila Queen Mama say No.. awak kena la pasrah sayang... Esok jer laaa..."
Auni : "alaaaaaaaaaaaaaaaaa......."


Oke... disebabkan lom lunch.. 
Ni wajah orang yang kebuluran afrika..
Nak kata mabeles tu idok ler.. cukup ler utk isi perut.. 


Auni : "We Want Food!! We Want Food!!!"
Mama : "Ape food².. awak minum mimik jer..."
Auni : "alaaaaaaaaaaaaaaaaa......."


Auni : "Nape warna kulit mama tak sama dengan saya???"
Mama : "Mama urmmm... mama... "
Auni : "OK... tayah la cite..."


Depan The Pier.. 
Tapi bila malam lagi havoc~!!


Orait.. Free ATV Ride... 


Lihat ler berapa lama mau beratur... 


Ye la gelak.. 
Bajet ayah nak bawak awak...


Tengok... Ayah naik sorang² jer...
Awak... Tinggal.. Muhahahhahahhaa~


OK Fine... 
Ayah main la sengsorang.. 
Kitorg naik bilik berjakuzi... Lagi best~!!!



2nd Day

Orait.. Pepagi kul 8.. 
Terus ke pool...
Semua orang masih sibuk breakfast.. 


Nah.. Amek.. kita panjat la sesama...


Yahuuuuu.... Swimmmmmm.... 


OKE.. Muka tahan sejuk... 
Amek.. nak sangat mandi .. 


Mama : "Da.. mama bungkus awak.. Kita naek bilik la.. "
Auni : "jap mama.. nape squirrel tu muka dia mcm muka mama?"
Mama : "Auni... Awak nak balik bilik jalan kaki sendiri ke??"
Auni : "Hehehehe.. takde la.. muka mama macam Siti Nurhaliza la.. "
Mama : "OK Jom mama dukung... "
Auni : (dalam hati) ... nasibbbbbb baiiikkkk~


Tgh seru burung² tepi laut.. 
* Orait.. Ni la editing aku yg sangat buruk.. Nak cepat and janji ada... whutever! *

Auni : "besarnye siput ni..."
Mama : "ni la atok kepada segala siput² yg ade.. "
Auni : "auta la sangat mama kannnnnnnn?"
Mama : "hahhahahhaha... "



OK.. Tammat ..
(  ikut ejaan cerita melayu lama )




5 comments:

sharina said...

la....knapa auni tak mkn kt umah kakak zara je....lagiii dekat :p

eT said...

hahaha...auni menten cute...
suka tgk...

Atia Adina said...

auntie sharina...saya ingat nak gi lah jugak....nanti saya makan kat umah auntie eh....macam best jer tempat auni gi ni

iera said...

auww..tak sejuk ke auni mandi pool pepagi ni?tomei2 auniiii...

miezaniera said...

senyum tgk sume wajah auni...so cute..tk mcm mama dia kekeke larikkkks ;)