Wednesday, January 05, 2011

[ Me ] - Fitness! Aku Suke Fitness!

oke kawan².. aku ade cite tak pasal kekalahan besar kitorg pada minggu lepas.. hurrmmm.. kalah ape? kalah futsal ar.. tu jer pun game yg aku join.. main boling aku slalu menang kalo kua ngn kengkawan nih.. hahahhahhaa~ berlagak? jangan².. kamek lom jmp sama kamek punye ruas.. 

oke.. sebenarnya kamek nk cerita.. akibat drp kekalahan ktorg last week.. latihan perlu up sikit minggu nih.. tapi, kamek sik dapat join.. ada urusan peribadi yg perlu disetelkan.. 2 kali training tactical kmk sik join tp smlm kmk dpt join training FITNESS... b4 diz, mun sebut jak pasal FITNESS, darah mek mmg tetiba mengalir lebey kencang, dari ujung kaki ke ujung kepala... ( upss.. tetiba lagu sedang ingin bercinta plak ) .. I HATE FITNESS SO MUCH.. tapi.. itu sebelum ini.. but now, I LOVE FITNESS.. kenapa? sebab aku da boleh JOGGING + ade SPEED.. hahhahahhaha~ 



Orait.. pusingan pertama.. kitorg disuruh dan dipaksa utk berlari 2 round dkt track.. dgn kuasa kuda 50%.. 



Seterusnya.. kami dipaksa lagi berlari dgn energy 50% secara sorg2..
tym ni kamek ade rasa cam nak mampos.. tapi.. kamek maintain.. 
tetap tiba walaupun amek masa dalam 2 minit 06 saat.. 
ade ku kisah.. janji lari abes seround.. 



Untuk last round.. coach suh kitorg lari 100% energy.. 
tapi tak sampai 400m pun.. aku anggar2 lebey kurang dalam 200m ar.. 
hahahhaha.. ni la saat yg nak buat aku happy.. 
dulu aku wakil SMKTAI di peringkat daerah utk pecut 100m dan 4x100m..
semalam... aku berjaya maintain pecut utk 200m.. 
kagum dengan diri sendiri.. tp.. SPEED xde la laju cam zaman muda mudi dulu.. 


hehehhee.. selain dari tu.. coach paksa kami buat beberapa lagi aktiviti yg menyakitkan otot2 kami.. 
seronottttt... hepiii... tapi... rasa cam nak mati.... poyo jer kalo kengkawan futsal aku baca statement aku nih.. selama ni, muke aku la paling sukar utk kelihatan setiap kali training FITNESS.. muhahahhaha~


k la.. badan cergas minda cerdas...
training di track lebih selamat daripada jogging di kawasan perumahan.. 
sebab kengkadang kita tatau ape rintangan yg kita kena hadapi...
mana tau, kot2 jadi cam gambar kat bawah nih.. 
mmg FIT abes ar korang pastu...







AYUH BERSUKAN! 
MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA~


Dengan Harapan Ley Dapat Duit Ribu-ribuan Macam Pasukan Bola Sepak Kita.. 
TAHNIAH MALAYSIA~!



* kenapakah RON97 naik lagi 10sen? *







5 comments:

Anisa Hang Tuah said...

wah.ahh

kalau nis tak larat nak sukan2 ni
huahua
maklumlah ada asma

syusye said...

ha ha ha
maju la sukan tok diri sndiri ok..

aizuemi said...

anis
hehehe.. xpe.. masing2 ade minat masing2.. i love sports.. i play sports..

sura
utk negara ar.. diorg menang kita dapat cuti.. tu betul2 MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA..

Heidi Shafiq said...

bersukan wat otak jadi cergas.. :)

aizuemi said...

HS..
otak kamu terlebey CERGAS, apekah rahsianya?