Tuesday, August 25, 2009

[ Me ] - Antara Rojak dan Spagetti

cerita A

sejak aku baca blog kak yong smlm, aku rasa hepi.. ilang semak samun aku.. thanks yong sbb menceriakan idup aku yg tgh huru hara ni.. rindu gilerk kat ko.. hopefully weekend ni dpt singgah uma ko~ miss eizzah n zikri too~


tapi.. rs hepi tu tak lama la plak.. ade je yg nk potong hepi aku.. tak kisah la.. mungkin itulah perasaan & rasa ati dia yg sebenar.. dia da luahkan.. dan aku mcm biasa.. sengeh2 dan tersenyum.. bkn mkeji @ mmerli.. aku xmau keruhkan keadaan, dan secara seriusnya aku nk biarkan je semua itu berlalu.. dia dgn hidupnya.. aku mmg takkan masuk campur lagi.. xde la aku dituduh bikin drama da pasni.. kira kali ni aku btl2 undur diri.. thanks sbb pernah jadi kawan aku.. tanak ko saket ati lagi, biarlah kita mjalani idup masing2 dgn harmoni~ yg penting KOME hepi~!

--------------------------------------------------------------------------------

cerita B

Ari ni ada keje nk setel, aku nk bawak IYNZ g klinik.. jumpe doc.. arap2 minggu dpn da SIHAT~ Lahirnya rasa keinsafan aku ni lepas aku tgk iklan demam denggi.. jgn amek mudah~ ia mungkin membawa maut.. huhuhu, patah kaki ku kalo IYNZ xde~ semalam da la telinga IYNZ mcm tetiba tak berfungsi.. aku terdiam dan pankreas aku keras mengejut.. trus aku ketuk2 sikit, tekan2 sket, sibaek OK.. [ takyah aku wat CPR ]


IYNZ.. cepat2 sembuh tau..

--------------------------------------------------------------------------------

cerita C

kerek? ape itu kerek? da sah2 bkn gerek.. hgpa tau gerek tu apa? c0ba teka.. gerek ke kerek yg hgpa kena teka? teka je la 2 2.. kerek takde kaitan dgn rempeyek.. tapi hangpa leh naek gerek utk jual rempeyek.. selamat meneka.. apa yg aku nk gtau kat sini, ade org ckp aku kerek.. hehehheZ~ kerek ke aku? kalau aku kerek, apa impaknya pd idup aku? aku takkan bahagia smp bila2? hmmmm... fikir2.. smbil aku msk air dlm cerek, aku teruskan berfikir.. benarkah aku kerek? sifat semulajadi kah @ tiba2 wujud setelah berusia lingkaran suku abad ini? hmmmmmmmmmmmmmmm~ fikir lagi.. tak pa la.. nnt aku sambung fikir.. sambil masih berfikir~


--------------------------------------------------------------------------------

cerita D

bulan ramadan.. tahun ni target nk puasa penuh.. wpun hrpn tu ada la 10%.. dulu zmn kecik2 leh a puasa penuh.. dari darjah 1 smp darjah 6 aku puasa penuh.. dan sepanjang 6 tahun tu aku dpt duit extra dr ayah dan ummi.. tapi.. kenapa skrg bila umur aku dah pun lebih suku abad ni, takde plak org nak bagi duit extra kalo aku bjaya puasa penuh? hheheheh~ statement bongoks made by me.. kalo tetiba aku nk g minta ngn ayah aku rm10/hari kalo aku berjaya puasa penuh, agk2 oke tak? hehehe.. apa kata ayah agk2 nya~


da.. cukup merapu.. mo0d nk keje xdtg lagi.. penat da aku mngarang sbb nk cari mo0d nih..karang punya karang, mo0d tak timbul2.. so... stop di sini dan teruskan berfacebook~ uitssss, silap.. teruskan bekerja~!!!!! GANBATE AIZUEMI~!



7 comments:

iejaZin said...

utk cerita B : uhh ..jaga kesihatan tau. kesihatan tu penting.terer btul ..boleh plak main ketuk2 pankreas :D :P

cerita D : uhh .. itu pun antara harapan kita2 org pompuan.ada kwn akak yg bila bulan ramadhan jer,dia boleh puasa penuh.pelik.tp mmg rezeki dia .. nak jugak~ O_o

lin said...

zue..kaklin last year, target nk pose penuh..tapi apekandaya..alih2 tak dpt pose penuh..bkn setakat tak dpt pose penuh..mmg 30ari tu akak tak pose langsung!
hahahahaha!!
eh, jgn lak kata akak ngelat!salahkan qaisara eh,bkn akak sengaja nk tinggal.kakaka

aizuemi said...

k ieja
IYNZ da masuk 'hospital', tak sure bape lama tp arap2 cpt sembuh~

sonot jgk jd member akk tu.. ilmu ape dia pakai ek


k lin
hehehe.. nk salahkan qaisara ke nk salahkan abg zairy? hahahhaha~

Farihan said...

urm..kater nak happy...jom ler happy..happy...confius aku skunk(skrg - yat marah aku guna skunk) nie ko mcm byk penuh ngan problem duniawi nie naper.....naper....naper....?????

aizuemi said...

jom a.. nmpk aku tak hepi ke? da.. aku da hepi ni.. hepi hepi~

eT said...

jiwa kaco btol kawan aku sorang nih..hehe

aizuemi said...

hahaha.. tu ar ET.. jiwo serabut..
tapi skrg da hepi.. hepiiiiii... hepiiiii~