Thursday, October 31, 2013

[ Vacation ] - Hong Kong Night 2


Episod baru.. 
Dah takde Hong Kong Disneyland da
So, tayah rasa nak muntah yer


Kami da gerak pulang ke Mong Kok
Agenda malam kedua di Hong Kong


1. Mencari Kedai Makan
2. Membeli souvenirs untuk family dan kengkawan


Setelah mendapat khidmat nasihat daripada receptionist 
di Pop Hotel, how to go to Tsim Tsa Tsui.. 

Dia suggestkan kitorg untuk naek MTR
Pada mulanya kami bercadang untuk naek TAXI jer
Kes da tak larat nak berjalan selepas seharian di HK Disneyland tu
Dia cakap too expensive.. 
Dekat, tapi harga TAXI dalam HKD20.. 

Kitorg bersetuju.. 
So, Jom naik train di Stesyen Mong Kok lagi.. 
Aku rasa ulang alik kami di situ
CCTV MTR tu pun da kenal kitorg.. 
ahaks~!


Tak pasti Encik Ayah tengah mengeja tulisan itu 
atau sedang membelek menilai seni tulisan cina.. 



Kami sebenarnya nak cari Istanbul Kebab
tapi disebabkan da terjumpa Restoran Al-Maidah nih
Kitorg singgah jer la.. 
Bersyukurlah kita harga Roti Canai di Malaysia baru RM1.20 ( paling mahal )
kat sana, harga Roti Canai HKD15
Roti Telur HKD24.. 
Perghhhhh.... sabo jer laaaaaa


Oke.. ni harga makanan² lain di sini.. 
Standard jer harga ni sebenarnya
Bukan kedai ni mahal
If pegi ke kedai2 lain pun, inilah harganya.. 

Tapi....

Jangan risau.. 
Ini lah sijil halal yang terdapat di kedai nih.. 
Before diz kami pernah jumpa kedai berlambang halal
di sekitar Ladies Market tu.. 
tapi.. agak tidak meyakinkan sebab dalamnya ade dijual ARAK.. 
So, inilah punca kenapa kami turun ke Tsim Tsa Tsui.. 
There's alot of Muslim Food there.. 
( Got Kowloon Mosque and Islamic Centre too .. Mayb next entry )


Dah la ada tanda halal.....


( sambung )
Sedaaappppp pulak tuuu.. 
Nasi with Kebab.. 
Memang siyes best.. 
Korang nampak tak mcm sos + mayo di atas tu.. 
itulah sos cili diorg.. tapi siyes.. takde le pedas mana.. 


Sudah kenyang perut.. 
Gerak ke Ladies Market.. 



Dan.. 
Hasil kami pada sepanjang hari ini adalah seperti berikut
( termasuk di Disneyland )






Dah.. cukup untuk hari ini.. 
Banyak juga aku share gambar kan?
Jangan bosan yer.. 
Malam ni takde ape yg menarik sangat.. 
Sebab fokus untuk shopping jer.. 
Kalo tak .. memang sempat ler jwabnyer~!




2 comments:

Eliss Mie said...

kalau tahu nak pergi hong kong nak jugak kirim fridge magnet.. tak der ker? nak beli :((

aizuemi said...

eliss
nnt sy tgk ade lebih ke tak yer..