Thursday, October 24, 2013

[ Vacation ] - Hong Kong Night One ..


Tajuk kali ni Night One.. coz, we are not having a DAY kat sana.. 
jejak kami ke tanah Hong Kong jam 5pm..
Tu pun da start gelap da.. 



Muke eksaited gilos kecuali muka Cik Auni.. 
Dia sibuk tgk airplane kat luar tingkap.. 



Alhamdulillah.. Belon da mendarat
Perkara pertama yang Cik Auni nampak dari tingkap
adalah...
STROLLER DIA.. 
"Mama, Auni nyeeee... "



Time ni baru dalam kul 6++
Tengok kat langit tu, da gelap kan?
Macam malam sudah.. 
Ni kat perhentian bas Airport.. di mana kami akan naek bas A21 untuk ke Mong Kok.



Muke CikAuni kecomotan dan kepenatan.



Penat-penat CikAuni, dia tetap ikut kami redah Bandar Mongkok.. 
inilah Nathan Road.. 



Signboard gabak2 macam cite Jackie Chan tu.. 
Naek bas Double Decker terhantuk kepala.. 



Dekat area Soy Street.. 
Ade segerombolan manusia.. 
Berkumpul dalam keadaan senyapppppp jer.. 
Kami ingtkan diorg buat ape
Rupenye diorg duk maen Dam Cina.. 
waaa.. da lama aku tak maen.. dulu rajin le juga.. 



Oke.. ni berdekatan dengan Ladies Market.. 
Aku tak sure nama jalan dia
Mula² ingatkan diorg setup tempat untuk penggambaran filem.. 
Untung² mak masuk dlm cite HK.. tapi rupanya.. 
diorg ni amek buat bisnes amek gambo.. 
kiyut2 gambonye.. tapi.. aku malas ar.. penat.. ahaks~


ni plak.. diorg duk melukis ..
bukan saje potret.. kartun or anything  yg nk suh depa lukis.. 
depa akan lukis.. and the drawing chantek.. 



Oke la.. da setel jalan2.. 
ni gambar bilik kitorg.. 
nampak besar ke nampak kecik?
alhamdulillah.. still ade ruang untuk solat.. 
don't worry.. 
oh.. arah kiblat yer?
Guna apps dalam handphone sebab takde papan arah tunjuk kiblat kat hotel ni.. 

Kami stay di POP HOTEL
Area Mong Kok.. 



Da penat.. tido la.. 
Saya bawak semua bantal bucuk sy ke Hong Kong
ada saya kisah~!!!




8 comments:

mama_izz said...

bestnyeee auni... :D

Atia Adina said...

wah best nyer bercuti ke negara orang ... lagi cerita please

Eliss Mie said...

wah bestnya pi hong kong. syok auni leh gi jalan2 yer.

maro said...

rindu nak berblog...tp

aizuemi said...

Alhamdulillah.

aizuemi said...

Buka la balik...

aizuemi said...

Alhamdulillah. Setelah sekian lama tgu nk g HK..

aizuemi said...

InsyaAllah. Tgu ye kak..