Saturday, August 06, 2011

[ ME ] - Rajin Pulak Aku Nak Bercerita Panjang..

Hari ini, aku terkejut lagi.. Cuak sangat2 bila nmpk ape yg tak patut aku nmpk dalam kandungan pee pee aku.. Kebetulan encik suami balik kampung sebab mahu berbuka puasa dengan family dia, aku da mintak izin utk tak pulang sbb aku sendiri tak yakin dengan condition aku dan DIA.. dan.. awiz, k yi and aisyah hantar aku ke Hospital Serdang.. 

Well.. Alhamdulillah, once register, attendant hospital tu terus bw aku naek wilcha.. malu lak aku kena tolak atas wilcha tu.. hehehe.. tapi ok gaks, ini semua pengalaman.. so,aku tatau la diorg bw aku ke unit ape, bilik ape.. sbb aku tak smpt bc ape2 signboard pun kat spital tu.. aku ditempatkan dekat dgn tingkap.. katil huuuuujung skali.. baek.. port baek brader attendant tu taruk aku.. tq bro...

ok.. aku tunggu , sape la nk entertain aku ni.. tunggu punya tunggu.. dtg sorg brader amek blood pressure aku and betulkan posisi katil aku yg spy t'angkat sikit.. haaa.. baru la aku ley baring dgn tenang.. ok, blood pressure aku normal.. pastu, aku msj adik aku suh g bli murtabak n blk dulu.. hehehe.. kesian kat diorg kalo nk tunggu pun.. musti lama nih.. 

orait.. aku msj la inform hubby aku.. kang bising lak kalo aku tak gtau.. sementara tu, aku tunggu punya tunggu.. datang la sorg doc yg cun , tinggi dan lemah lembutttttt tanya psl aku.. ok, explain2.. dia pun check la.. then.. dia suh aku tunggu jap.. ok, aku da biasa mnunggu nih.. tak kisah punye.. tak lama pastu, dtg 3 orang brader.. rupenye nak amik darah n suh aku g isi 2 bekas botol dgn pee pee aku.. aiyoooo.. mn ade air nk keluar lagi.. sblum dtg sudah 2 kali pee pee.. time dia nk amek drh, aku da dia xkan success.. sbb dia try amek drh dr tgn kiri aku.. bdasarkan pengalaman aku dulu, urat tangan kiri aku sgt halus.. hny yg expert jer bjaya amek aritu.. so,, brader tu tukar ke tangan kanan.. ok.. SUCCESS!

tapi utk pee pee.. aku kena g toilet 2x .. hehehe .. x cukup la utk isi 2 botol .. then.. tunggu2.. doc td dtg panggil aku suh masuk bilik 5.. ooo.. aku da nmpk alat yg aku rasa aku suka sangat sepanjang hampir 12 minggu nih.. sbb bila nmpk alat tu, i will see "IT" .. and.. yes.. i saw IT again .. and .. sooooo cute.. IT getting bigger .. and alhamdulillah.. selamat... cuak aku...

lepas check.. aku disuruh tunggu d tempat tadi, and tunggu keputusan pee pee n darah.. ok.. skali lagi.. tunggu punya tunggu punya tunggu... datanglah keputusan.. doc ckp everything is fine.. take good rest and dont stress ~ hurmm.. baek doc.. sy tau.. dan jgn buat KERJA BERAT ... ye doc, sy da lama pencen jadi buruh kasar sjk sy jadi tukang sapu nih.. sbb bg sayalah doc, kerja berat tu mcm petani, membanting tulang mengerah tenaga, buruh kasar yg bancuh simen buat bangunan,mungkin ibarat nelayan yg meredah ombak  badai menongkah arus.. dan mungkin juga kerja berat nih mcm potong kayu balak di dalam hutan.. 

Terima kasih adik doktor... Terima kasih semua yg membantu sy pada hari ini.. hehehehe~ 

ok lah.. aku tetap bersyukur segalanya selamat.. alhamdulillah... dan kwn2.. jgn ponteng puasa... 



9 comments:

DarwisyDzaquan said...

hayooohh..hati2 la.jd mem besar je.xyah nk jd buruh2 ni.alhamdulillah tadepape..

Ermalina said...

lama tk jenguk sini.. blog ini cute..
kau sakit apa zue?

army4war said...

doa aku supaya ko sentiasa dalam bahagia.. amiiin~! short n sweet.. kekekekeke

Sarah Syazwani said...

sepanjang aku peknen x penah lgsg nek wilcha tu..x aciiiii

aizuemi said...

mama awish
hehehe~ xpe.. ok jer..

kak esah
ehem.. lama x jenguk yer.. mn ko mhilang ha?

mira
alhamdulillah.. tq.. arap2 doa ko dimakbulkan sempena bulan ramadhan nih

sarah
hehehe.. malu la wey kena tolak atas wilcha tu..

shasham said...

alhamdulilah..seb bek takde pape...smoga ko n budak kecik sihat walafiat..aminnnn~

Ermalina said...

ada2.. sibuk dgn kerja hehe..
ko da pregnant ek?

Atia Adina said...

jaga baby.....

eT said...

haa...jalan pelan2..sopan santun sambil silang kaki...hehhe
pape pon..take care dear...