Tuesday, September 14, 2010

[ Raya ] - Selongkar Almari Lama

gambar Aidilfitri tahun ni belum dihapload.. Maka.. aku buat entry berkenaan dgn ape yg aku jumpe di rumah aku di Kuala Berang, setelah aku korek² meja stadi lama aku.. Baaaaaaaanyak kenangan.. kalo ley sume nk tangkap gambo.. Surat Cinta Pikachu pun ade lagi.. wakkakakkaka~ da 10 tahun berlalu.. ley gelak² plak bila tgk balik..

aku mulakan dengan satu penemuan buku handmade yg agk burok ala² manuskrip melayu lama.. siap ade pesanan tu.. aku baca 10x, tp aku sendiri x paham.. kenapa PEN JGN BUAT CONTENG BUKU INI... hurmmm..



apa yang ade dalam buku handmade ni? di dalam nya ade koleksi gambar Aaron Kwok.. wa admire gilerk ngn mamat ni der.. waktu skolah cina dulu, kalo korang tau "Four Heavenly Kings" atau 四大天王 - ada Leon Lai, Aaron Kwok, Jacky Cheung dan Andy Lau.. aku plak nk kata Fanatik Aaron ni x la.. Juz ske sbb rambut dia.. dan, dia pun ensem bg aku.. 


oke.. selain mamat ensem ni.. dkt dlm buku ni juga aku simpan gambar seorang yg tak hensem, tp aku SUKA saaaaaaaaangat.. idola bola sepak aku.. senang cite Eric The King la... Eric Cantona.. aku pernah merajuk dgn Cikgu Sejarah aku ( Cikgu Rohaya ) dkt SMSB dulu sbb kes dia rampas semua keratan akhbar berkenaan Eric Cantona.. huhuhu~ zaman dulu susah cikgu.. mn de internet nk search² gambo cam skarang.. sume potong magazines n newspaper.. huhuhuhu~ da rampas tu, pulangkn ar balek.. ni  tak.. simpan wt harta.. huhuhu.. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... emosi lak.. setiap kali teringat cite tu, pasti emosi.. xpe.. aku da tua bangka.. aku tau cikgu Rohaya buat demi kebaikan aku.. aku da maafkan cikgu.. hahhaha..


orait.. gambar di bawah ni pulak.. aku taruk gambar hasil kerja tangan aku sendiri wpun da tercabut komponen² tertentunya.. Kotak Muzikal.. Kerja kursus waktu Kelas Kemahiran Hidup (KH) dulu.. aku ingt lagi, waktu org lain sibuk cari shelek.. aku g beli cat spray.. ape barang kaler Coklat, x chantek ar.. skali ngko, aku terus beli cat biru.. hahhaha.. ske ati aku ar.. biru² pun, tetap A.. aku sorang je spesel.. hehehhe.. haaa.. surat yg banyak² dlm kotak ni la Surat Cinta Pikachu.. hahhahah.. sape kata aku baru start jiwang? Dalam Hati Ada Taman Bunga Orkid nihhh, sejak skolah agi.. aku simpan bkn sbb aku still ada hati ngn mamat Pikachu ni or wutsoever, tp aku menghargai apa yg da diberikan.. bnyk benda aku simpan, tp aku da tak ingt letak mana.. kotak pindah randah bnyk sgt.. kalo jumpe, jumpe la.. kalo tak.. aku xde nk mcarinye..



Zaman skolah dulu.. selain Eric Cantona.. biasa la.. zaman layan Backstreet Boys a.k.a BSB.. hehehe.. so, dlm ramai², aku sgt ske pada AJ.. dkt file aku tu siap ade drawing muke AJ.. tu la file yg aku selit segala mak nenek utk ke sekolah... kalo korang tgk kt gambo tu.. selain ade lambang Man Utd, muke enskem AJ, Blues Untuk Aku.. damn, love BUA so much.. dan.. ada kotak² yg bertulisan tu.. actually, tu ade lagu BSB yg aku ske, even until now.. 'Show Me The Meaning of Being Lonely'.. dlm file ni pun ade gambo AJ gaks.. kt blakang pun sama.. camne aku ley dpt banyak Merchandise BSB? Kita tgk next gambo... 



oke... kalo korang tgk gambo kt bawah ni.. ni la punca aku dapat barang² mcm sticker, postcard, poster, concert photos Backstreet Boys.. aku ade sorg Pen Pall dari New Jersey.. Nama dia Angel.. tp aku pangge dia Littrell's Girl.. sbb dia Fanatic Brian.. last hadiah aku dpt dari dia, buku Loving A.J.. Melekat jugak nama Zue AJ nih.. sampai Kak Lin pun taruk nama tu dkt blog dia.. hehehhehe~ tapi skrg lebey lekat AIZUEMI







aku tau mamat kat atas ni bukan boleh dijadikan idola pun... tapi... biasa la.. zaman muda remaja.. saje suke²... jgn nak susah payah sound² aku.. jz teringat kenangan lama.. aku menghargai masa kanak² dan remaja aku.. hahhahaha~ zaman ni tadak Fara Fauzana, FBI, Linda Onn, Halim Othman lagi kat Radio² yg berkumandang di Kuala Berang.. radio zaman tu mn ada Era.fm, HotFM... dok layan ----> RADIO MUZIK memanjang.. radio muzik anda la katakan... ahaks~ 


akhir kata...
seronok bila korek² harta lama.. baca ley tersenyum.. surat dr kawan² SMSB dlu pun banyak.. miss my friends.. sibaek raye sempat hu ha hu ha dgn puak² 5 Sains Boleh.. kira OK ar..

8 comments:

chucky said...

hahah,aku masih simpan surat cinta aku masa zaman sekolah,
surat angkat mengangkat..ngan ntah pape lg...ekekeke

army4war said...

hahaha... akupun banyak rete cam tu dalam laci dalam bilik aku... sangat klaka bila belek 1 1...

mazQ said...

kite bermadu disebabkan AJ ~! nasib la da insap...

eh...org punye kotak musical pun kaler lain..kaler merah...wooohooo~!

aizuemi said...

chuck : hehehe.. biasa ar.. jiwa muda.. even skrg pun

mira : klakar kan.. nk buang pun rs sayang.. memori kanak2.. skrg remaja..

kakak : kita madu AJ.. kih2.. ape barang kaler coklat.. kita kalerful~!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

mu pernah dengar tak slot jaga-jaga pukul 12 malam tu? hahaha.gila nostalgik..

kotak muzik aku pun aku spray..pink lagi..muahahahaha.ustazah ckp aku feminim.. :P

aizuemi said...

elis
hahaha.. auuuuwwww... kul 12 suara antu, aku tutup radio...

pink? agk jambu ko rupanya.. baru ku tau~

Ermalina said...

wuhuu rindu zaman tu.. aku pun ade buku skrap bsb.. hehe..
dasat la ada sahabat pena oversea,cewahh.. aku pun ade tp dlm mesia je tp skrg smua dah lost contact.. hehe

aizuemi said...

erma :
aku ade member luar negara sbb dia kipas-susah-mati BSB gaks.. hehehe~ aku pernah buat kesimpulan si angel ni mati waktu kejadian 9/11.. sbb da lost kontek.. syyhhhh~