Wednesday, December 19, 2012

[ JJCM ] - The Manhattan Fish Market, Setia City Mall

Muqadimmah hari ini :

“Sebutlah nama Allah(Bismillah)! Makanlah dengan tangan kananmu, 
dan makanlah dari yang dekat denganmu”. 
H/R Muslim dan Ibnu Majah



ok.. kali kedua ke The Fish Manhattan Market
sebab first time pergi hari tu, makan dgn Kak Yi and Timah..

So, kali ni pergi makan dengan Hubby and Auni plaks..


Oke.. Let's Go Manhattan Way~!


Mama : Auni.. Nak makan ape? 
Auni : Yang ni la mama, rasanya sesuai sangat dengan selera Auni~
Mama : Tak boleh, cari yang lain.. 


Auni : Nape tak bole??? Kawan-kawan, tau tak ape saya minta? 


Auni : Nah.. saya mintak nk makan ni jer.. Salah ke?
Tak salah kan???


Auni : OK Mama, If Mama say NO, then I asked Ayah...
Boleh kan ayah????


Ayah : Uish.. mana boleh.. meh cari food lain drink lain... Mama da ckp takleh tu..
Mama jeling ayah sambil berkata di dalam hati... "nak cakap aku QC la tu... "


Auni : Ayah please!!!!!
Ayah : Kenot Kenot Kenot.. 
Auni sambil pandang mama : Betul mama tanak bagi ni????
Mama : 100% KOMPEM~!


Auni : OK Fine~!!!
Saya terjun meja...
Mama : Tak heran!!!!!!



Auni : OK.. saya panjat tembok ni...
Mama : Takk heraaannnn...

Ayah : ape lagi la 2 beranak nih... aduhhhhhh~
( sambil geleng kepala )


Gambar gambar aksi seterusnya tidak dapat disiarkan atas keganasan yang tidak boleh diterima akal.. 



* hehehe.. just a simple story for today *




The Food that we order at The Manhattan Fish Market








7 comments:

Eliss Mie said...

aduhai terliurrrrrnya :p

aizuemi said...

try la kak elis.. sedap..

eT said...

haha...geget auni...

aizuemi said...

et
geram je kan? ade je aksi dia..

army4war said...

tengok kiri.. tengok kanan.. tengok kiri.. ok clear.. ngap!! geget auni.. yeaayy~!!

Fadzil Musnin said...

hahahahaha.... (Itu jer nk komen stakat nie)

aizuemi said...

mira
hehehe... ko pasti ke kiri kanan ko tu clear..

ayah*
hehehhe.. (nk jwb tu je stakat ni)