Tuesday, November 02, 2010

[ PSMB ] - Terbakar Kampung Nampak Asapnya...

peribahasa yg diglemerkan oleh saudara Karam Singh Walia .. hebat jugak mamat nih.. pengaruh dia sgt besar.. tapi aku bukan nk cite pasal mamat ni pun.. aku nk cerita pasal persidangan PTM yg berlangsung selama 4h3m pakej makan minum dan transportation percuma ( bkn bajet poket wa.. muhahhaha ) di Bukit Gambang Resort City, Kuantan, Pahang..

Setibanya  kami di sana, kami dapat bilik paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaling ujung.. giler nak mnapak pun rasa cam seksa, terbakar lemak yg hendak dibela di sana ( kononnye ).. keadaan bilik agk best.. tapi yg tak bestnye, TELEFON dia rosak, dan lepas dibuat aduan pun, no action taken.. sibaek hphone ade kredit, roger kak surra guna hphone jer ar.. dan... pasal TV.. hurrmmmm... hancus.. 

Oh ye, aku sebenarnya sebilik dgn Sarah.. dan serumah dengan Nura ( nama glemernye Bonbon ) dan Nisa.. Dalam gambo bawah nih, hujung paling kiri tu ar Sarah, dan di tengah tu Bonbon.. Nisa sengal, dia tak ske amek gambo.. wakkakaka.. sebenarnye, dia ade kat huuuuuuujung kanan, sbb tu dia tiada dlm gambo..


senyum lebo.. sbb blom ngntuk ag~


oke.. nak tgk gambar  bile da mengantuk? hahhahaa.. ni sebab kenapa aku suke duduk sebelah kak surra.. check it out yooo~

teknik mendengar dgn khusuk n tawaduk


tapi cam biasa ar.. langit tak selalunya cerah.. mimpi tak selalunya basah..   aku plak terkantoi dgr taklimat dgn mata terpejam.. yang paling wa tak ley blah.. tgk muke Kak Surra n si Nisa tu.. leh diorg senyum.. hantu tanah betul ar diorg nih.. eleeee pak long (gaya qasrina).. x heran ar ngn gambo nih.. wa blakon je tu, nak suh PMR stop cepat.. wakakkakakka~


Masuk hari ke-2 di sana.. selain persidangan yg agk MENARIK dan PANAS.. panas ke? Aku rasa semua Mak² Buyong seme sibuk berebut² utk masuk carta Top 10 Toilet Visitors.. 1st ranking dlm carta adalah jengjengjeng...  Kak Zira... huahuahua~ sebenarnya aku ngn kak surra sgt tekun mendengar taklimat, walaupun kami hny menyampuk di meja kami, tak de sorg antara kami berlima yg teruja nk telan mic utk mnyuarakn pendapat.. kami pendengar yg setia.. tapi kali ni tak pejam mata.. tp sambil main monopoly.. hebat  kan kami?

ok.. cukup merapu.. aku nk cite.. selain persidangan, petangnye aku sempat g gym sengsorang diri.. dlm gym tu pun mmg ade aku je.. pastu.. kengkawan yg laen lepak tepi swimming pool.. sbb sume shy² felix the cat nk wat aksi terjun tiruk, diorg sume main celup² kaki je dlm pool tu.. n lps jewa puas aerobik sengsorang sambil kekadang wat menari inang dlm gym tu, wa pun join lepak ngn bebudak nih..

geng bilik hujung.. hahhaha..

ni gambar aku bersama salah dua orang Mak Buyong yg masuk carta Top 10 Toilet Visitors..


Malamnye? hurrmmm.. majlis perasmian, kena pakai baju batik memalam bute.. wutever, folow je ar.. Rules is Rules.. ( even we always break the rules.. who cares.. ayat blagak syi*L ).. baju batik aku sama ngn Sarah.. sebab.. aku saje nk beli baju sama ngn dia.. dan sebab keesokan harinya adalah hari Khamis, still kena pakai Baju Batek, so wa recycle je ar.. muhahahhaa.. tayah cuci bebanyok baju..

ni sape amek gambo nih.. tgn tak bedung ek.. vibrate.. tp tetap bterima kasih.. muhahhaha..

hahhahaha.. hari ketiga lak cam biasa.. tapi aku ngn kak Surra ada aktiviti lain ketika taklimat berlangsung.. tapi kami tetap fokus pd apa yg dibicarakan dan disidangkan, jgn nk tuduh kami xdgq k... nk tau ape kami buat? rujuk gambar di bawah..

B.I.N.G.O .. permainan zaman skolah dulu...

malamnye plak.. kami.... duduk bilik diam² sambil tgk tv3.. tv3.. dan tv3.. sume channel rupenye tv3.. hebat gaks tv kitorg kan? hehehhe.. tettttttttttttttttttt.... ley caye sgt ke kitorg duk bilik.. MEMANG TAK ARRRRR~ so, rujuk blog SARAH . hehehhehhehe~

tapi dalam bnyk² aktiviti.. gambar ni paling aku ske..



sebabkan aku malas da.. korangn usha ar kat blog sarah tadi yer.. sebab.. sume gambar ni pun aku kebas dari blog dia.. muhahhahahha~

hava a  nice day~

12 comments:

DarwisyDzaquan said...

u look greennn..santek bangat..

Atia Adina said...

sempat ko tdo eh.....nmpk sangat bosan

aizuemi said...

mama dar..
hehehe.. tq tq.. sy xla santek mcm kamu.. hehehe~

k ad
mn de tdo.. tu teknik mdgr smbil pejam mata la sis..

army4war said...

teknik ko tido mcm sama dengan induksi ari tu hahaha

miezaniera said...

nape aku rasa macam aku ulang balik baca blog sarah je huhuhuhu

syusye said...

seronoknya dia....tdo...he he he

aizuemi said...

bai
sbb gambo2 sume dlm camera dia jer

sura
wakakkakak~ mn de tdo.. teknik mdgr smbil pejam mata~

aizuemi said...

mira mira..
xperasan lak ko nye komen.. hurmmm.. aku rasa cam teknik dan gaya yg sama..

Sarah Syazwani said...

patutla aku rasa gambar2 sume same..ampess..cume gaya penceritaan je la yg lain..ehh nape ko x citer psl bubur cha cha kegemaran ko tuh..wakakaka

aizuemi said...

bubur cha cha? tamo².. citenye sgt panjang..

azieda razak said...

mak ai...
bantai tido je bos nie...
report pengarah...

aizuemi said...

kira cukup baek aku tak letak gmbr pengarah tgh tdo.. wakakka~