Tuesday, March 27, 2012

[ Auni ] - Kelas Renang Bersama Auni



OK Kawan-kawan Sekalian.. 

Hari ini AUNI nak ajar cara-cara untuk berenang..
Pertama sekali, untuk bayi-bayi seperti kita, 
tak perlu lah ke swimming pool.. 
sebab takut sukatan klorin agak tinggi dan tak sesuai utk kita.. 
Mintak jer dengan mama dan ayah kita belikan.. 
Macam saya.. 


Okee... da ada pool , kena ada pelampung .. 
Sebab belum tentu mama dan ayah kita tau swim kan?
Hehehe... 


Ok.. kalau nak chantek lagi, 
paksa diorg belikan kita baju swimming.. 


Bila da ade kesemua kelengkapan.. 
Mari kita buat regangan atau lebih dikenali sebagai streching... 



Regangkan tangan kiri anda.. .goyang goyang goyang... 




Regangkan pula tangan kanan anda...Pastikan tangan kiri anda menghala ke atas..



Dan last sekali... kita angkat kedua-dua belah tangan kita... 
Amcam kawan2.. da rasa regangan?
Bagus....



Eh... ni sape pulak dalam saya nye pool nih.. 
PAKCIKKKKKK... keluar laaaaaaa... syuhhhhhhhhh~~~~



Dan mama kita skip gambar2 cara2 memakai pelampung kita...
Kita terus SWIM...
saya x pandai swim katak or kuak bebas..
saya swim Kuak Lentang Terlentang...



Hehehe.. Senyum lagi... besh.. besh... 



Eh, bukan saya sepatutnya ajar korang swim2 ker?
hehehhe.. sorry la.. saya teruja pulak bila dapat mandi.. 


apa kata kawan2 beli la set pool and pelampung nih.. 
automatik boleh swim2.. 
tapi make sure MAMA or AYAH kawan2 ada bersama ketika berenang yer.. 


Jumpa Lagi~

10 comments:

Sarah Syazwani said...

awat mama x masuk skali??

ummidaddy said...

zu....bestnyer auni berenang tuuu...beli katne yerk float tu...? nak ajar ahmad gak ni

Farihan said...

cun kening gmbo last sekali tu

aizuemi said...

sarah syazwani
- mama malu... hahahha~

kak sue
- sy beli dkt bangi.. kedai manjaku.. akak betul2 ke nak?

maro
- kalah ziana zain kan bonda?

Eliss Mie said...

nuha beli kat giant, rm9.90 ajer :p

http://elissmiejunior.blogspot.com/2012/02/nuha-bilamodel-baju-renang.html

aizuemi said...

k elis
- ok a tu.. dpt gak swim2..

miezaniera said...

waaaa dh lama rupanye aku tk masuk blog mama auni ni..byk rupanye gmbr auni di sini...pandainye auni berenang..seksi gitu.. pasni leh la join mama auni berenang kt kolam uitm tu hehehe

Atia Adina said...

cepatnya auni masuk kolam renang....

aizuemi said...

bai
hehe.. kolam uitm da tutup.. renovation.. kalo x, mama awal2 da bwk auni g berenang

k ad
itu la.. awal2 da sibuk nak ajar swim.. tp kena guna air suam ..

Yong Zahura said...

alamak, aku lupa laa nak cari pool semalam masa pergi jusco..

kihkihkih...

yek yek je plan, last2 pegi beli benda lain