Wednesday, January 03, 2018

[ Travel ] - Jelajah Jakarta Utara


Nama jelajah tu macam beria sangat
Padahal kitorang lepak dekat area Ancol sahaja


Macam biasa, naik public transport je ke sana
Ini belum pintu masuk lagi.. Ni jambatan nak cross ke Ancol nun..
Ancol kat belakang.. Hehehehe~


Keluar dengan Si Niena ni takde la banyak nau amik gambar
So, tadah sikit² jer gambar untuk korang cuci mata
( walhal takde gambar menarik sangat pun.. hehehhe )







Sebenarnya ada kitorang makan ke ape ntah dekat Ancol ni
Tapi aku tak jumpa cari gambar.. So, ampun dehhh... 


Aktiviti selepas di Ancol pula
Kami gerak pergi MASSAGE
Kenangan sangat bab massage nih
And aku suggest korang better lah check dulu betul²
Tempat massage korang nak pergi tu cenggane tempatnya

Skip part massage
After that kitorang singgah Mangga Dua
Apa-apa pun, kitorang isi perut dulu
Apsal aku tak update bab makan sangat nih
Takleh letak Labels Jalan-jalan Cari Makan la untuk entry kali nih





Kuih yang ade cili tu antara kuih dekat Indonesia yang aku suka
Waktu kat Acheh pun aku makan kuih nih
Nama apa pun aku tatau, tapi aku tak pernah jumpa kat Malaysia
( atau mungkin aku je yang tak pernah jumpa???? )


Lepas makan jalan² membeli Jersi..
Gambar Jersi dirahsiakan atas sebab-sebab tertentu
Hahahhahah~


Then malam nya.. Kami pinjam beskal hostel
Bertabah jer si Niena bawa aku
Sorry, time kat Jakarta nih, berat badan aku double triple
TQ sebab sampai cramp kaki .. Ahaks~
( tak cramp pun kan kan kan )



Lepas tu kitorang singgah ke mini market diorang
G cari KOPI dibawa pulang sebagai ole² 
( walaupun takde ucapan TQ dan tak diappreciate, redha jer lah kan.. )


Lepas berpenat lelah .. Jom isi perut kali terakhir di Baso Ojolali
Serius la rindu weyh Bakso kat sini
Semoga dapat jumpa bakso sesedap ini lepas nih.. 




Lepas Makan.. Balik Tidur
Esoknya dah mau pulang ke Malaysia


Dah tamat short trip to Jakarta

#AprilTrip


1 comment:

Julia Tarmidi said...

Salam singgah dan follow :D

http://www.akuseorangtraveler.com/